Mulţi tineri cred că substanţele psihoactive noi nu dau dependenţă. Medicul toxicolog Viorela Niţescu spune adevărul despre acest subiect

#image_title

”Tinerii caută foarte mult informaţiile, găsesc informaţii pe internet, pe diferite site-uri, şi bineînţeles că din acele informaţii aleg pe cele care le sunt pe plac, care se potrivesc cu dorinţele lor. Ei au întotdeauna argumente când încercăm să le povestim despre riscurile pe care le are consumul, despre riscurile unei intoxicaţii. Ei întotdeauna au contraargumente. De exemplu, pentru substanţele psihoactive noi, ei citesc şi sunt informaţi că acestea nu dau dependenţă, că acestea sunt mai puţin agresive faţă de drogurile clasice, de exemplu. Ceea ce este fals, este total neadevărat”, a afirmat Viorela Niţescu, vineri seată, în emisiunea Medika Antidrog de la Medika Tv.

Ea a precizat că substanţele psihoactive noi, denumite şi etnobotanice, sunt substanţe de sinteză care ajung pe piaţă şi care nu sunt reglementate, an de an apărând noi forme ale acestora.

”Şi atunci practic este o fugă permanentă, o cursă permanentă, noi să reglementăm substanţele respective, iar producătorii, ilegal, să producă altele noi”, a adăugat medicul.

Etnobotanicele se află pe locul al doilea după cannabis în ceea ce priveşte consumul de droguri în România, pe locul treilea situându-se benzodiazepinele.

Viorela Niţescu a atras atenţia asupra faptului că există ”foarte multe benzodiazepine fake”, care sunt vândute pe piaţa neagră şi pe care numeroşi tineri ştiu de unde să le cumpere.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Meciul Petrolul-FCSB: Darius Olaru – Ştiu că nu sunt la nivelul la care am fost. Am nevoie de meciuri

Dubla Universitatea Craiova – FK Sarajevo, din preliminariile Conference League, arbitrată de ucraineni şi kazahi