Programul de fertilizare in vitro a făcut primii ‘pui’: există 156 de sarcini confirmate

 

Până în momentul de față, există 156 de sarcini confirmate în urma acestui program.

5.046 de dosare au fost depuse în acest an, 3.100 au fost analizate.

Ministrul spune că 2.088 de dosare au fost declarate eligibile, 366 de dosare erau incomplete. S-au semnat 1.272 de contracte de către ambele părți, potrivit Mediafax.

De asemenea, sunt 700 de vouchere comandate, 700 de vouchere emise, 250 de contracte aflate pe circuitul de semnare.

„Vreau să menționez că în medie, în fiecare zi, sunt analizate 100-150 de dosare. Din păcate, nu toată lumea respectă termenul de răspuns al beneficiarilor la solicitările comisiei, nu se transmite contractul semnat în timp util, nu se depun documentele conforme, ceea ce duce la respingerea acestor dosare. Aceste documente sunt analizate în ordinea depunerii, iar reanalizarea dosarelor incomplete se face în ordinea completării documentelor solicitate. Facem un apel către toți beneficiarii care doresc să aibă acest program să fie atenți la aceste aspecte ale metodologiei”, afirmă Intotero.

Ministrul reamintește că sunt 10.000 de proceduri eligibile pentru programul de fertilizare in vitro 2024, dosarele putând fi depuse până la finalul acestui an.

Sala Luceafărul din Bucureşti, închisă temporar de comisarii ANPC / S-au găsit frigidere şi chiuvete murdare, tavan cu infiltraţii în grupul sanitar

Angajații bat tare cu pumnul în masa guvernului: Cer reducerea săptămânii de lucru pentru a crește productivitatea