Fostul MVP Derrick Rose şi-a anunţat retragerea din baschet

Rose şi-a început cariera în NBA cu premiul Rookie of the Year în 2009, înainte de a deveni MVP în 2011.

A jucat pentru Chicago Bulls, New York Knicks, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves, Detroit Pistons şi, ultima dată, Memphis Grizzlies.

Cariera sa a fost marcată de accidentări, cu o ruptură a ligamentului încrucişat anterior (ACL) în playoff-ul 2011-12 şi o ruptură de menisc care a necesitat o intervenţie chirurgicală două sezoane mai târziu, reducându-i sever minutele pe teren.

„Mulţumesc, prima mea iubire. Ai crezut în mine în momentele de vârf şi de declin, constanta mea atunci când totul părea nesigur. Mi-ai arătat ce înseamnă cu adevărat dragostea”, a scris triplul All-Star pe Instagram. „Ai transformat terenul în sanctuarul meu, o casă în care mă puteam exprima liber… Ai stat lângă mine chiar şi atunci când lumea părea împotriva mea, necondiţionat, aşteptându-mă să te ridic. Mi-ai oferit un dar, timpul petrecut împreună, pe care îl voi preţui pentru tot restul zilelor mele. Mi-ai spus că este în regulă să-mi iau rămas bun, asigurându-mă că vei fi mereu o parte din mine, indiferent unde mă va duce viaţa.”

Cei de la Bulls l-au descris pe Rose ca fiind „puştiul din Englewood transformat într-o legendă a oraşului Chicago”, mulţumindu-i pentru ceea ce a reuşit alături de foştii campioni .

În ultimul său sezon cu Grizzlies, el a jucat doar 24 de meciuri.

„Suntem recunoscători pentru contribuţiile tale semnificative la această echipă şi la acest oraş şi îţi dorim toate cele bune în acest nou capitol al vieţii”, a precizat Grizzlies într-un comunicat.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Poliția a descins peste mafia creditelor luate cu acte false: Zeci de descinderi în România

Director general Apele Române: Azi, la intrarea în ţară, Dunărea are un debit de 6.800 mc pe secundă/ Vârful viiturii va fi în 2-3 octombrie, la 7.500 mc/ Cumulat cu ploile, poate ajunge la 9.500 mc/ Problemele pot apărea de la un debit de 13.500 mc