S-a lăsat cu dosare penale pentru poluare cu deşeuri periculoase, după controale la ateliere de dezmembrări auto

„Poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat aproximativ 910 litri de ulei uzat, 160 de tone de deşeuri provenite din aproximativ 180 de vehicule, aflate în diferite stadii de dezmembrare, 50 de litri de antigel şi 62 de bucăţi de plăcuţe auto, considerate deşeuri datorită materialelor componente (azbest). Au fost întocmite două dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de poluarea prin evacuare, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase şi neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase, prevăzute de O.U.G. nr. 92/ 2021 privind regimul deşeurilor şi O.U.G. nr.195/2005 privind protecţia mediului”, a anunţat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

De asemenea, a fost aplicată o amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea obligaţiei de către persoanele fizice şi juridice de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare conform prevederilor legale, precum şi a acordului de import/ export şi a autorizaţiilor privind organismele modificate genetic, conform prevederilor legale, în termenele stabilite de autoritate, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2005 privind protecţia mediului.

La activităţile de control menţionate au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic, precum şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş.

„Reamintim faptul că aceste activităţi urmăresc verificarea stării de legalitate, a modului şi condiţiilor de efectuare a operaţiunilor cu deşeuri şi substanţe periculoase, obiectivul principal fiind reprezentat de creşterea siguranţei cetăţenilor şi protejarea mediului şi a stării de sănătate a persoanelor”, se mai precizează în comunicatul IGPR.

Gheorghe Falcă salută anunțul lui Iohannis: ‘Mă bucur că refuză să existe o lege pentru dânsul / Nicolae Ciucă trebuie să fie vioara întâi’

CJUE mai pune o bombă la temelia suveranității naționale a statelor UE: Deciziile Curții Constituționale nu sunt obligatorii în unele cazuri