SUA, prima reacție după ce Putin a ‘fluturat’ armele nucleare sub nasul Occidentului: ‘Este complet iresponsabil’

 

Liderii mondiali s-au reunit la New York pentru Adunarea Generală a ONU. „Este complet iresponsabil”, a spus Blinken într-un interviu pentru MSNBC.

Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă va fi lovită cu rachete convenționale. Comentariile liderului rus vin în contextul în care SUA și Marea Britanie analizează dacă să acorde Ucrainei permisiunea de a lansa rachete occidentale convenționale spre Rusia, potrivit Rador Radio România, care citează Reuters.

‘Este total iresponsabil’, a declarat Blinken. ‘Mulți din lume au vorbit clar despre acest lucru atunci când el a agitat sabia nucleară – inclusiv China, în trecut. Să facă acest lucru acum, în timp ce lumea este reunită și vorbește despre nevoia de mai multă dezarmare și neproliferare, este deosebit de alarmant’, a explicat el.

Putin a lansat cel mai recent avertisment de acest fel miercuri, sugerând că Rusia ar putea lansa arme nucleare dacă ar fi lovită cu rachete convenționale – o situație care se agravează pe măsură ce SUA și Marea Britanie iau în considerare posibilitatea de a permite Ucrainei să lanseze rachete convenționale occidentale în Rusia.

AEP: 6751 de români din diaspora au depus cereri pentru a vota la secţie şi 4562 pentru vot prin corespondență

PNL Sector 3 cere Primarului Sectorului 3 introducerea de urgenţă pe ordinea de zi a Consiliului Local a amenajării parcării adiacente Parcului Pantelimon: Nu există scuze şi motive ca această problemă să nu fie rezolvată!