VIDEO Marcel Ciolacu pune paie pe focul răzmeriței cu PNL: ‘Este posibil să fie și o ceartă reală’

„Știu că este campanie. Prioritatea mea, jobul pentru care sunt plătit, este acela de premier. Prioritatea mea este buna guvernare. România are nevoie în continuare de stabilitate și coerență guvernamentală. Astăzi am avut mai multe întâlniri și am fost însoțit de miniștri de la ambele partide. Mi-am permis să rămân apoi cu colegii mei din guvern și să le spun că am un sentiment de jenă, atât față de PSD, cât și față de PNL. Cred că putem face mai mult și trebuie să ieșim din această logică. Așa s-a făcut politică timp de peste 30 de ani: când se apropiau alegerile, liderii credeau că își pot mobiliza electoratul prin ura dintre partide. La ce a dus asta? Ce au câștigat românii din această abordare? Mai mult decât atât, la votul din iunie, românii s-au exprimat pentru o listă comună PSD-PNL, acordându-ne încredere de 50%. (…) Deciziile au fost luate, mergem pe liste separate, cu candidați separați. Dar eu mă raportez la slujba mea, pentru ceea ce sunt plătit: buna guvernare, să intervin când apar calamități. (…) Este posibil să fie și o ceartă reală (n.r. cu PNL). Credeți că românii nu și-au dat seama? Când vine campania, partidele se ceartă, iar apoi îi vedem în guvern sau în parlament cum colaborează. Oamenii nu mai înțeleg nimic.“, a punctat Ciolacu.

Totuși, liderul PSD susține că vrea să continue o colaborare cu PNL și după ce se încheie acest mandat parlamentar.

„Noi avem de dus această guvernare până la capăt, până pe 21 decembrie 2024, când această coaliție își încheie mandatul.(…)

Cred că în viitor guvernarea va fi tot PSD-PNL. Niciunul dintre partide nu va avea 50 + 1%. Eu cred că românii, după votul din iunie, vor să vedem dacă ne reconfirmă acest vot. Românii își doresc continuitate, s-a terminat epoca în care aveam și câte patru prim-miniștri într-un an.”, a punctat Ciolacu.

 

Handbal masculin: Dinamo Bucureşti, a treia victorie în grupa A a Ligii Campionilor

VIDEO Premierul Ciolacu neagă vehement bârfele mondene: ‘Nu am o relație intimă cu Sorina Docuz’