Liga Europa: Victorii pentru Fenerbahce şi Glasgow Rangers

Echipa turcă Fenerbahce Istanbul a învins joi, pe teren propriu, scor 2-1, formaţia belgiană Union St Gilloise, în prima etapă a tabloului principal al Ligii Europa.

La Istanbul oaspeţii au fost la controlul jocului în primele douăzeci de minute ale reprizei întâi. Mai întâi Oosterwolde (Fenerbahce) a blocat bine în faţa lui Rasmussen, în minutul 2, apoi portarul turcilor, Livakovic, a intervenit excelent la Sadiki, în minutul 15. Goalkeeperul gazdelor a mai avut o intervenţie în faţa lui Ivanovic după alte două minute, pentru ca în minutul 26 Çaglar Söyüncü să deschidă scorul la prima ocazie a echipei lui Jose Mourinho. Turcii au condus ostilităţile până la pauză, iar în repriza secundă ambele echipe au trecut pe lângă gol. Belgienii au rămas în zece după eliminarea lui Kevin MacAllister, din minutul 74, pentru un fault din poziţie de ultim apărător la En-Nesyri, şi gazdele au majorat scorul în minutul 82, prin autogolul lui Burgess. Fener a rămas şi ea în zece, din minutul 90, când a fost eliminat Osayi-Samuel, iar oaspeţii au primit un penalti. Ivanovic a executat, dar portarul croat Livakovic a apărat. Belgienii au marcat în minutul 90+3, prin Ross Sykes, gol care a avut nevoie de validarea VAR, şi scorul final a fost Fenerbahce – Union St Gilloise 2-1.

La Malmö, Glasgow Rangers a început perfect, cu un gol marcat de Nedim Bajrami în primul minut al meciului, şi a continuat cu reuşita lui Ross McCausland, din minutul 76. Astfel Rangers s-a impus cu 2-0 în Suedia, cu Malmö, în prima etapă din grupele Liga Europa.

 

Cinci funcţionari de la ANAF şi un dezvoltator imobiliar, puşi sub acuzare de DNA

Se îngroapă securea războiului? Marcel Ciolacu, despre relația cu Nicolae Ciucă: ‘Nu am ce să îi reproșez / Suntem doi oameni onești’