Se îngroapă securea războiului? Marcel Ciolacu, despre relația cu Nicolae Ciucă: ‘Nu am ce să îi reproșez / Suntem doi oameni onești’

„Eu, ca și relație umană, eu nu am ce să-i reproșez lui Nicolae Ciucă. Mi-aș dori ca nici domnia sa să nu aibă ce să-mi reproșeze. Suntem doi oameni onești, ne-am asumat un lucru și o perioadă de guvernare foarte complicată. Eu zic că se putea mai bine. Am făcut față cu această coaliție și cu acest guvern. E un nivel de creștere substanțial și de abordare, și de profesionalism, și de etică, de funcționare a instituției guvernamentale. Câteodată, și pe mine mă deranjează anumite postări ale dlui Ciucă pe Facebook, e posibil ca și pe domnia sa să-l deranjeze…Câteodată, cunoscându-ne în această perioadă de trei ani și eu îmi dau seama, ca și domnia sa, că acele postări nu sunt scrise tocmai de noi. Repet, avem concepții diferite în ceea ce privește campania electorală. Părerea mea e că dacă cele două partide, cu candidați separați, am fi venit cu un program, am fi venit în fața românilor cu explicații pentru actul de guvernare și le-am explica de ce dorim să facem aceste lucruri, care sunt căile, eu nu mai intru în jocul de 30 de ani. Refuz să intru în el. (…) Trebuie să recunoaștem și că suntem într-o campanie electorală. Nu trebuie să fim ipocriți și să spunem că: domnule, nu suntem în campanie”, a spus Ciolacu.

Întrebat când a vorbit ultima oară cu Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a spus că „în urmă cu câteva zile”.

Ciolacu, despre relația dintre PSD și PNL

Ciolacu a fost întrebat, la Realitatea TV, despre relația dintre PSD și PNL, moderatoarea precizând că o interesează „puțin spre deloc, dar sunt telespectatori interesați”. „Sincer, și pe mine la fel”, a răspuns Ciolacu.

Întrebat apoi dacă cearta între PSD și PNL este de ochii lumii, Ciolacu a răspuns că jobul lui principal este de prim-ministru: „Prioritatea mea este buna guvernare. Eu cred că România are nevoie în continuare, chiar dacă suntem într-o perioadă de campanie electorală, de stabilitate și de coerență guvernamentală. Azi am avut mai multe întâlniri și am fost însoțit de miniștrii de la ambele partide. Și mi-am permis, la aceste întâlniri, după ce au avut loc, să rămân cu colegii mei din guvern și le spun „dom’le, am un sentiment de jenă”. (…) Eu cred că putem mai mult”.

Ciolacu a reiterat ideea că politicienii trebuie să iasă din logica din ultimii 30 de ani, în care cum veneau alegerile, liderii politici au considerat că își pot mobiliza electoratele prin ură și prin scandaluri, „între cele două partide mari mai ales. Bineînțeles că și partidele mici au urmat acest exemplu. La ce a dus acest lucru timp de 30 de ani? Ce au câștigat românii din această abordare a liderilor de partid? Mai mult. Eu am un vot. Un vot în iunie. Unde românii s-au exprimat pe o listă comună PSD-PNL. (…) Eu trebuie să țin cont de votul românilor”.

„E posibil să fie și o ceartă pe bune. Credeți că românii nu și-au dat seama, dom’le, ăștia când vine campania se ceartă și îi vedem în parlament sau în guvern cum se pupă. Lumea nu mai înțelege nimic. Ei, oameni buni, noi avem de dus această guvernare la capăt. Așa cum am promis. Până pe data de 21 decembrie, când se constituie nou parlament. În acel moment, această coaliție de guvernare ajunge la sfârșitul ei pe acest mandat”, a adăugat Ciolacu.

 

Liga Europa: Victorii pentru Fenerbahce şi Glasgow Rangers

VIDEO Marcel Ciolacu dezvăluie când a vorbit ultima oară cu Klaus Iohannis: ‘Așa au fost relațiile mereu’