Război în e-commerce? Germania cere măsuri dure împotriva platformelor asiatice care `trișează` în Piața Unică!

Tensiuni la Bruxelles, după ce Germania, susținută de Austria, a cerut în cadrul Consiliului UE pentru Competitivitate măsuri urgente de aplicare a legii și asupra platformelor de comerț electronic din afara UE, care acum nu respectă regulile europene de bază. Discuțiile au vizat concurența neloială practicată de platformele asiatice. Fără a fi nominalizate, Temu și Shein sunt în vizorul europenilor, fiind bănuite că oferă produse îndoielnice la prețuri extrem de mici, evitând taxele și reglementările stricte de protecție a consumatorilor din UE.

„Este timpul ca toți jucătorii din e-commerce să respecte aceleași reguli, indiferent de unde provin”, a declarat Luca Cassetti, Secretar General al Ecommerce Europe. Asociația a salutat discuțiile de astăzi din Consiliu și a atras atenția că firmele europene sunt sufocate de costuri mari de conformitate. În tot acest timp, competitorii non-UE din comerțul electronic profită de lipsa aplicării uniforme a legislației, afectând atât consumatorii, cât și economia europeană.

România, la masa greilor: „Comisia Europeană trebuie să acționeze rapid”

Prezent la reuniunea din Bruxelles, ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, a prezidat ședința miniștrilor socialiști europeni înaintea Consiliului de Competitivitate. „Accentul a fost pus pe Raportul Draghi privind viitorul competitivității europene. Comisia Europeană trebuie să acționeze rapid pentru a transforma aceste propuneri în realitate”, a declarat Oprea.

În ultimele luni, Temu și Shein au fost acuzate de tot mai multe state membre că eludează taxele vamale, vând produse nesigure și ignoră normele de protecție a consumatorilor și datelor, creându-și astfel un avantaj necinstit. Au fost semnalate și practici discutabile privind condițiile de muncă din fabricile lor, atrăgând critici dure din partea organizațiilor pentru drepturile omului.

Cu presiuni din partea statelor membre și scrisori deschise din partea asociațiilor europene, se așteaptă ca Bruxelles-ul să ia măsuri concrete pentru a asigura un mediu concurențial echitabil și sigur în Piața Unică.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O invazie de furnici periculoase face ravagii în Europa: în Germania problema devine foarte gravă, iar autoritățile locale par incapabile să limiteze problema

Ministrul de Externe ungar Péter Szijjártó: Ungaria are interesul să menţină o relaţie corectă cu Rusia / Ce spune despre vizita pe care o va face la Budapesta ministrul ucrainean al Afacerilor Externe