Renunțarea la petrol și gaze în viitorul apropiat pare o fantezie, un plan ce nu are nimic de-a face cu realitatea – OPEC

Secretarul general al OPEC, Haissam al-Qais, a declarat în raportul anual al organizației că petrolul și gazele reprezintă în prezent mai mult de jumătate din transportatorii de energie. Potrivit acestuia, această tendință va continua până în 2050. Haysam al-Qais a subliniat că abandonarea petrolului și gazelor naturale nu are nimic de-a face cu realitatea.

Potrivit raportului, cererea de petrol va ajunge la 120,1 milioane de barili pe zi până în 2025, ceea ce înseamnă o creștere de 17,5% față de 2023.

content-image

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), la summitul ONU privind clima, organizat anul trecut în Emiratele Arabe Unite, țările participante au convenit să renunțe la combustibilii tradiționali pentru a atinge neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.

Cifrele OPEC contrazic cifrele AIE.

Așadar, șeful agenției, Fatih Birol, a declarat săptămâna trecută că cererea de petrol a scăzut. Potrivit acestuia, tranziția la energia curată are loc mai rapid decât cred mulți oameni. Experții atribuie acest lucru creșterii pieței de mașini electrice și slăbirii economiei chineze.

Banca Transilvania, operațiune de 700 de milioane de euro – Cea mai mare bancă românească se împrumută de pe piețele internaționale

Transformarea Azerbaidjanului într-un hub de tranzit va consolida relațiile cu țările din Golf