Transformarea Azerbaidjanului într-un hub de tranzit va consolida relațiile cu țările din Golf

„Capacitățile tot mai mari de transport și tranzit ale țării noastre, precum și proiectele regionale și internaționale aflate în derulare în această zonă, în special Coridorul Mijlociu, Portul Internațional de Comerț Maritim din Baku și calea ferată Baku-Tbilisi-Kars, deschid noi perspective dintre obiectivele cheie ale Strategiei este dezvoltarea social-economică pentru 2022-2026 este transformarea Azerbaidjanului într-un nod regional de tranzit și extinderea operațiunilor de marfă și logistică, ceea ce va crea și mai multe oportunități de cooperare cu țările Consiliului de Cooperare al Golfului”, a afirmat acesta.

Ministrul adjunct a subliniat că alegerea Azerbaidjanului ca următoarea țară gazdă a COP29 după Emiratele Arabe Unite oferă o oportunitate excelentă de a beneficia de experiența Emiratelor și de a consolida cooperarea.

„Găzduirea COP29 subliniază rolul activ al Azerbaidjanului în schimbările climatice și dezvoltarea durabilă. Voi fi bucuros să vă văd la Baku la acest eveniment important”, a adăugat A. Akhundov.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Războiul viitorului se defășoară deja în Ucraina – Drona care desfășoară câini roboți pe câmpul de luptă

Ministrul de Externe ungar Péter Szijjártó: Ungaria are interesul să menţină o relaţie corectă cu Rusia / Ce spune despre vizita pe care o va face la Budapesta ministrul ucrainean al Afacerilor Externe