Germania și UE trebuie să susțină energia ecologică cu mai multe baterii. De ce este important acest lucru

Lansarea centralelor electrice fără dioxid de carbon a luat-o în ritm, subliniată de uscarea exporturilor de energie rusă către vest de la începutul războiului în Ucraina.

Mai multe surse regenerabile aduc explozii temporare de lipsă nedorită sau bruscă de aprovizionare, care nu poate fi pe deplin egalată cu cererea în absența unei rețele de transport și a unei capacități de stocare suficiente.

Prețurile zero și negative au devenit, în consecință, mai frecvente în orele de tranzacționare cu ridicata intraday, cu spread-uri cauzate de fluxul fluctuant de energie verde.

Lipsa sincronizării înseamnă că contribuabilii nu plătesc doar subvențiile pentru producția de energie verde. De asemenea, aceștia susțin reduceri și achiziții de urgență, care devin din ce în ce mai greu de apărat.

Factorii politici speră că bateriile, care pot obține venituri din arbitrajul prețurilor, vor oferi suficientă recompensă economică pentru a atrage suficiente investiții. Nu au stabilit obiective pentru capacitatea bateriei. Planurile de strategie ale firmelor de rețea presupun o expansiune pe scară largă.

content-image

Există semne de la investitori că cazul de afaceri este recunoscut.

Germania ar fi putut evita importurile de gaze naturale de până la 2,5 milioane de euro (2,78 milioane de dolari) doar în iunie dacă ar fi avut cu 2 gigawați (GW) mai mult stocare suplimentară a bateriei, a spus Ember.

Guvernul de la Berlin sprijină ferm puterea verde.

Pentru a asigura rețele stabile, a legiferat pentru noi autorizații de centrale gata pentru hidrogen, de gaz la energie și discută despre o piață de capacitate însoțitoare pentru a garanta venituri.

Germania deține 1,8 GW de baterii de rețea și caută să adauge 3,7 GW până în 2027.

Beatrice Petrovich, analist senior: „Mai multă stocare a bateriei poate ajuta Germania să profite de energia solară abundentă produsă de casă pentru a înlocui combustibilii fosili scumpi.

„Nu am văzut aceleași strategii ambițioase din UE care sunt în vigoare pentru sursele regenerabile… pentru stocarea bateriilor și alte soluții curate de flexibilitate

China pune în mișcare un plan de mare amploare: Guvernul atacă cea mai mare vulnerabilitate

Uraganul Helene s-a dezlănţuit în Florida ca una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit vreodată SUA. Autorităţile se tem că vor fi morţi şi distrugeri masive