Auto – Formula 1: Liam Lawson îl înlocuieşte pe Daniel Ricciaardo la echipa Racing Bulls până la finalul sezonului

Pilotul neozeelandez Liam Lawson îl va înlocui începând cu următorul Mare Premiu de Formula 1 şi până la finalul sezonului pe australianul Daniel Ricciardo, care plăteşte pentru lipsa de rezultate la Racing Bulls, a anunţat echipa-soră a Red Bull, informează AFP.

Lawson, în vârstă de 22 de ani, „va pilota alături de Yuki Tsunoda începând cu Marele Premiu al Statelor Unite de pe Circuitul Americilor”, în weekend-ul din 20 octombrie, a anunţat echipa din Faenza (Italia) într-un comunicat.

Pilot de rezervă pentru Red Bull şi Racing Bulls din 2022, tânărul neozeelandez şi-a făcut debutul în elită cu ocazia Grand Prix-ului Olandei din 2023, când l-a înlocuit pe Ricciardo pentru cinci curse, în urma unui accident la mână suferit de australian.

În ciuda performanţelor sale bune – inclusiv un loc nouă în Singapore, care a adus puncte echipe sale – Lawson a rămas limitat la rolul de pilot de rezervă în acest sezon.

„Liam cunoaşte deja echipa bine, a pilotat pentru noi sezonul trecut şi s-a descurcat bine în circumstanţe dificile”, a declarat conducătorul echipei Racing Bulls, francezul Laurent Mekies.

Lawson recuperează, aşadar, scaunul foarte popularului Daniel Ricciardo, care a revenit în paddock în iulie 2023 pentru a-l înlocui pe olandezul Nyck de Vries, îndepărtat şi el din cauza lipsei de rezultate la momentul respectiv.

Fost pilot la Toro Rosso (devenită AlphaTauri şi apoi Racing Bulls) în 2012 şi 2013, precum şi la Red Bull între 2014 şi 2018, Daniel Ricciardo în vârstă de 35 de ani a câştigat opt Mari Premii de Formula 1 în cariera sa. El a mai concurat pentru echipele HRT în 2011, la primul său sezon în Formula 1, Renault (2019-2020) şi McLaren (2021-2022).

După 18 curse din cele 24 programate în acest sezon, Ricciardo ocupă locul 14 în clasament, în spatele coechipierului său japonez Yuki Tsunoda (12).

Racings Bulls se află în prezent pe locul 6 în clasamentul constructorilor, cu 34 de puncte, dintre care 12 adunate de Ricciardo.

„Am iubit acest sport toată viaţa mea. Este un sport sălbatic şi minunat, o veritabilă călătorie. Echipelor şi persoanelor care şi-au jucat rolul, le mulţumesc, suporterilor care uneori iubesc acest sport mai mult decât pe mine, le mulţumesc. Mereu vor fi suişuri şi coborâşuri, dare ne-am distrat şi, sincer, nu aş schimbat nimic. Până la următoarea aventură”, a reacţionat Daniel Ricciardo într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

UNSAR: Turiştii au primit despăgubiri de circa 160 milioane lei, în ultimii cinci ani

VIDEO Înregistrare halucinantă cu o mare șefă din USR: Știți ce ușor pot să dau oamenii afară? În 2 secunde