”Israelul vrea pace” dă asigurări Netanyahu, care denunţă la tribuna ONU ”calomnierea” Israelului, huiduit în timpul discursului şi boicotat. Hamasul a fost aproape eradicat. ”Dacă ne loviţi, vă vom lovi”, ameninţă el Iranul. ONU, ”o farsă dispreţuitoare”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denunţat vineri o ”calomniere” a Israelului în Adunarea Generală a ONU, la New York, în timpul unui conflict între Israel şi Liban, a fost huiduit în timpul discursului, iar numeroşi diplomaţi – inclusiv reprezentanţii Iranului – au ieşit din sală, relatează AFP.

”Israelul caută pacea, Israelul vrea pacea, Israelul îndeamnă la pace”, a declarat la tribună premierul israelian.

În timp ce Israelul îşi intensifică atacurile în Liban împotriva Hezbollah, el a ameninţat Iranul să nu susţină mişcatrea islamistă libaneză.

”Dacă ne loviţi, vă vom lovi”, a ameninţat el sec.

Nu există ”niciun loc în Iran” pe care Israelul nu-l poate atinge, a ameninţa la tribuna ONU şeful Guvernului israelian.

Benjamin Netanyahu a evocat programul nuclear iranian.

”Iranul vrea să-şi transforme în armă capacităţile nucleare. Pentru securitatea ţării voastre, a întregii planete, nu trebuie să îi lăsăm s-o facă”, a dat el asigurări în faţa membrilor ONU.

El a anunţat că armata israeliană a distrus 23 dintre cele 24 de batalioane ale mişcării islamiste plaestiniene Hamas în Fâşia Gaza.

Tsahalul acţionează în prezent ”să distrugă restul infrastructurilor teroriste” şi caută să elibereze ostaticii ţinuţi în enclavă.

Şeful Guvernului israelian apreciază că Israelul este vizat de ”false acuzaţii de genocid” în Fâşia Gaza, în timp ce Hamasul vrea să comită un ”genocid împotriva (Israelului)”.

El respinge drept ”absurde” acuzaţiile unei foamete organizate de către Israel în Fâşia Gaza.

În privinţa atacurilor israeliene împotriva Hezbollah în Liban, acestea vor continua când ”toate” obiectivele vor fi atinse, a anunţat el.

”Atât timp cât Hezbollahul alege calea războiului, Israelul nu are altă alegere, iar Israelul are dreptul să pună capăt acestei ameninţări şi să facă astfel încât cetăţenii săi să se întoarcă acasă în siguranţă”, a declarat el.

El se referă la aproximativ 60.000 de israelieni care au fugit din ţară din cauza riscului unor tiruri ale Hezbollah de un an de zile.

”V-o spun că până când Israelul, pâncă când statul evreu va fi tratat ca celelate naţiuni, până când ameninţările antisemite vor înceta, ONU va fi considerată de către oameni doar ca nimic mai mult decât o farsă dispreţuitoare”, a tunat el în finalul intervenţiei de la tribuna Adunării Generale a ONU.

Un agent Secret Service, acuzat de agresarea sexuală a unei membre a echipei de campanie a lui Harris. Agentul, trimis în concediu pe timpul anchetei. El este acuzat că a pipăit-o, beat, într-o cameră de hotel, la Green Bay, în Wisconsin, în prezenţa unor

Bucureşti – Incendiu la mai multe containere ăn care locuiau ucraineni / Persoanele care le foloseau s-au evacuat – VIDEO