LIVE VIDEO – Traseul în timp real al ciclonului care traversează România: Spre ce zone din țară se îndreaptă cu toată forță

UPDATE, 29 septembrie, ora 10.00:Hunedoara. Pericol de acvaplanare pe A1

Pe autostrada A1 între Orăștie și Holdea plouă terențial, iar șoferii sunt atenționați că există risc de acvaplanare pe anumite tronsoane.

Centrul Infotrafic anunță că, duminică, începând cu ora 09:20, pe autostrada A1, între Râmnicu Vâlcea și Deva, există condiții meteo de ploaie torențială, care afectează tronsonul cuprins între kilometrii 334 și 412, pe sectorul dintre localitățile Orăștie și Holdea, județul Hunedoara.

Ploaia torențială poate cauza acumulări de apă pe carosabil, crescând astfel riscul de acvaplanare pe anumite tronsoane.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție și să reducă viteza pentru a evita eventualele accidente.

UPDATE, 29 septembrie, ora 09.40: Circulaţie în condiţii pe ploaie torenţială pe A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, între Orăştie şi Holdea/ Pe anumite tronsoane e pericol de acvaplanare

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ploaie torenţială, duminică, pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, între localităţile Orăştie şi Holdea, iar pe unele tronsoane este pericol de acvaplanare, anunţă Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a arătat că, la această oră – 09:20, sunt condiţii meteo de ploaie, cu accente de ploaie torenţială, pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, de la kilometrul 334 la kilometrul 412, între localităţile Orăştie şi Holdea, judeţul Hunedoara, ceea ce poate determina, pe anumite tronsoane de drum, pericol de acvaplanare.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să mărească distanţa între autovehicule şi să evite bruscarea comenzilor. De asemenea, ei trebuie să se asigure foarte bine înainte de schimbarea benzii şi să semnalizeze această intenţie.

UPDATE, 29 septembrie, ora 09.25: Panică în Dolj

În comuna Rast din județul Dolj, unde acum 18 ani s-au confruntat cu inundații devastatoare, localnicii retrăiesc momentele de groază. Mii de persoane au fost atunci evacuate, iar unii au fost nevoiți să-și înceapă viața într-o altă localitate. Astăzi, cu pericolul unei noi inundații majore la orizont, oamenii trăiesc din nou cu teama că tragedia ar putea să se repete.

UPDATE, 29 septembrie, ora 09.00 – La această oră ciclonul atinge intensitatea maximă în Deva și Târgu Jiu

Ciclonul își face simțită prezența în zona de Vest a țării

Context

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru București și județul Ilfov, valabilă începând de duminică dimineața, pentru ploi torențiale și intensificări ale vântului. Codul portocaliu este în vigoare între 29 septembrie, ora 08:00, și 30 septembrie, ora 10:00.

După emiterea avertizării, Comitetul pentru Situații de Urgență București/Ilfov a luat măsuri pentru gestionarea situațiilor generate de fenomenele meteorologice periculoase. ISU a transmis mesaje de informare prin panouri electronice stradale și canale online.

Fotbal: FC Barcelona a suferit primul eşec în campionatul Spaniei

Fotbal: Victorie în extremis pentru AS Monaco în campionatul Franţei