Lavrov ameninţă Europa, la tribuna ONU, cu o ”aventură sinucigaşă” în cazul unei confruntări cu Rusia alături de Ucraina şi unei primiri ai Ucrainei în NATO

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ameninţă statele europene, de la tribuna ONU, în locul preşedintelui rus Vladimir Putin – care nu participă la Adunarea Generală a ONU de ani de zile -, cu privire la o ”aventură sinucigaşă”, în cazul unei confruntări cu Rusia alături de Ucraina şi la o aderarea a Ucrainei la NATO, relatează AFP.

Occidentul ”speră să înfrângă Rusia servindu-se de regimul neonazist şiilegitim de la Kiev, dar el pregăteşte deja Europa să se arunce într-o aventură sinucigaţă”, a ameninţat sâmbătă şeful diplomaţiei ruse.

Lavrov a evocat, la fel cum face adesea Putin, ”ideea smintită şi periculoasă de a te bate până la victorie împotriva unei puteri nucleare”.

Ministrul chinez de Externe Wang Yi, s-a adresat Adunării Generale a ONU înaintea lui Lavrov.

Wang Yi a denunţat o ”expansiune” a Războiului din Ucraina şi a îndemnat toate părţile să evite ”provocările”.

China, Brazilia şi alte zece ţări din Sud au îndemnat vineri, într-o scrisoare comună, la ”abţinere de la folosirea ameninţării (recurgerii) la armament de distrugere în masă, mai ales armament nuclar şi chimic”.

 

Fotbal: Accidentarea atacantului Harry Kane nu este gravă, anunţă Bayern Munchen

Argeş: Trafic alternativ pe DN7, din cauza unui autocamion răsturnat