Ciucă, distribuind imagini dezolante de la Mina de Grafit de la Baia de Fier: Pare greu de crezut că aici lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni / Proiectele strategice pentru reluarea extracţiei şi procesării sunt foarte aproape de a deveni realitate

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, distribuie, duminică, pe Facebook, imagini dezolante de la Mina de Grafit de la Baia de Fier şi afirmă că, văzându-le, pare greu de crezut că aici lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni. Liderul PNL a adăugat că proiectele strategice pentru reluarea extracţiei şi procesării grafitului, esenţiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate.

”Pare greu de crezut, văzând aceste imagini, că aici, la Mina de Grafit de la Baia de Fier, lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni. Pentru mulţi era o tradiţie de familie. Azi proiectele strategice pentru reluarea extracţiei şi procesării grafitului, esenţiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate”, a scris, duminică, pe Facebook, Nicolae Ciucă, distribuind mai multe fotografii.

Liderul PNL a transmis că au fost depuse cereri de finanţare la Comisia Europeană pentru investiţii de peste 445 de milioane de euro.

”Aceste proiecte vor contribui semnificativ la tranziţia către tehnologii sustenabile şi la crearea de noi locuri de muncă. Într-o Românie sigură şi stabilă, Oltenia are resursele şi oamenii necesari pentru a deveni un jucător important în industria bateriilor electrice şi a tehnologiilor verzi”, a mai transmis Ciucă.

 

Coșmar cu repetiție: Cei mai expuși la inundații sunt cei care au fost afectați în urmă cu două săptămâni

Salvamontiştii intervin pentru a salva un bărbat de 70 de ani blocat pe munte în Valea Cernei / Este îmbrăcat sumar şi deshidratat / Intervenţia este una dificilă