Tenis: Victorie în 56 de minute pentru Alcaraz la turneul de la Beijing (ATP)

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul trei mondial, a obţinut o victorie rapidă în optimile de finală ale turneului ATP 500 de la Beijing, dotat cu premii totale de 3.891.650 de dolari, reuşind să-l învingă cu 6-1, 6-2 pe olandezul Tallon Griekspoor, după doar 56 de minute de joc.

Meciul dintre Alcaraz şi Griekspoor (locul 39 ATP) a fost unul dintre puţinele care nu au fost suspendate din cauza ploii care s-a abătut duminică asupra capitalei Chinei, deoarece s-a desfăşurat pe terenul central al arenei, dotat cu un acoperiş retractabil care i-a protejat pe protagonişti.

Cei doi jucători s-au confruntat de trei ori anterior şi de fiecare dată victoria i-a revenit lui Alcaraz.

Tenismanul iberic îl va avea ca adversar în sferturi pe rusul Karen Hacianov (25 ATP), care l-a învins greu duminică, cu 7-6 (7/4), 7-6 (11/9), pe argentinianul Francisco Cerundolo (31 ATP).

Carlos Alcaraz se alătură astfel italianului Jannik Sinner, deţinătorul trofeului şi liderul clasamentului ATP, şi rusului Daniil Medvedev, numărul 5 mondial, calificaţi la rândul lor în sferturi la Beijing.

Rusul Andrei Rublev (locul 6 ATP) va încerca la rândul său să acceadă în această fază luni, împotriva spaniolului Alejandro Davidovich Fokina (64 ATP), într-un meci care a fost suspendat din cauza ploii, în primul set, la scorul de 2-1 în favoarea jucătorului moscovit.

Chinezul Bu Yunchaokete a produs surpriza zilei de duminică la Beijing, reuşind să-l învingă în optimile de finală, cu 6-2, 6-4, pe italianul Lorenzo Musetti, favoritul numărul 6.

În vârstă de 22 de ani, Bu Yunchaokete este al doilea tenisman chinez din istorie care atinge sferturile de finală la turneul de la Beijing, după Zhang Ze, care a reuşit această performanţă în 2012. El se va lupta pentru un loc în semifinale cu câştigătorul partidei dintre Rublev şi Davidovich Fokina.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Salvamontiştii intervin pentru a salva un bărbat de 70 de ani blocat pe munte în Valea Cernei / Este îmbrăcat sumar şi deshidratat / Intervenţia este una dificilă

Cod Galben de ploi și vânt puternic în Giurgiu până mâine dimineață