Un sirian arestat în Germania în urma unor incendii soldate cu 30 de răniţi, inclusiv opt copii, răniţi grav, şi unui atac cu o camionetă la Essen. El a ameninţat trecători cu o macetă. Spune poliţiei că a acţionat aşa după ce l-a părăsit soţia

Poliţia germană anunţă duminică arestarea unui sirian în urma unor incendii în două clădiri locuite, soldate cu peste 30 de răniţi – inclusiv opt copii răniţi grav -, la Essen, un oraş situat în vestul Germaniei, relatează AFP.

La puţin timp după izbucnirea incendiilor, sâmbătă, o camionetă a intrat în două magazine situate în apropiere şi a cauzat pagube minore, însă fără să rănească pe cineva, anunţă ăîntr-un comunicat poliţia.

Un sirian în vârstă de 41 de ani a fost arestat la faţa locului, anunţă poliţia.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, din cauza faptului că l-a părăsit soţia a acţionat astfel, a declarat el poliţiei.

Suspectul a ieşit înarmat cu ”cuţite şi acceleratoare de incendiu”, cu intenţia de a ataca locuinţe şi magazine în Essen cu legătură cu persoane care au susţinut-o pe soţia sa,

Tabloidul Bild dezvăluie că suspectul a ameninţat trecători cu o macetă.

Acest incident intervine în momentul în care Germania este prada unei aprige dezbateri pe tema imigraţiei, după o serie de presupuse atentate islamiste.

Trei persoane au fost ucise, iar alte opt rănite într-un atac cu cuţitul, în cursul unui festival stradal, în august, la Solingen (vest), comis de către un solicitant de azil sirian şi revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Un mobil islamist este suspectat şi în uciderea unui poliţist într-un atc cu cuţitul într-o piaţă, în mai, la Mannheim.

Germania a reacţionat împotriva acestor violenţe şi a luat măsuri în vederea consolidării controlului imigraţiei închizându-şi frontierele în spaţiul Schengen, şi prin legi privind purtarea cuţitului.

Armata americană a ucis 37 de ”terorişti” în Siria, în atacuri vizând Statul Islamic şi Al-Qaida, anunţă CENTCOM

La Liga: Celta Vigo şi Girona au terminat la egalitate, scor 1-1