Se ‘deschid porțile Iadului în Orientul Mijlociu’: Iranul amenință cu declanșarea unui război de proporții

„Toată lumea ar trebui să fie conştientă de faptul că situaţia este extrem de explozivă şi că totul este posibil… chiar şi un război”, a declarat el agenţiei, care este condusă de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) al ţării.

Araghchi a acuzat Israelul că a provocat o criză internaţională. Din acest motiv, Iranul a cerut o sesiune specială de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, a spus el.

Sângele lui Nasrallah nu a fost vărsat în zadar, iar Israelul îşi va regreta crima, a spus el cu referire la atacul israelian asupra Beirutului de vineri, care a provocat moartea liderului Hezbollah.

Observatorii consideră că răspunsul iranian de până acum a fost moderat, deoarece nu a existat nicio ripostă până în prezent. Se crede că Teheranul preferă să discrediteze Israelul pe plan internaţional.

Moartea lui Hassan Nasrallah reprezintă cea mai semnificativă realizare a Israelului în conflictul său actual, punând capăt celor trei decenii în care Nasrallah a condus Hezbollah, transformând organizația într-una dintre cele mai puternice grupări din regiune. Această evoluție a generat îngrijorări majore cu privire la un răspuns sever din partea Iranului.

Potrivit doctorului Abed El Qadir Kanaaneh, expert în Hezbollah de la Universitatea din Tel Aviv, „porțile Iadului se deschid chiar acum”, sugerând că tensiunile ar putea escalada dramatic în perioada următoare.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE Accident între două autoturisme și un microbuz, pe DN1: Trafic blocat între Sibiu și Brașov

Israelul a decimat Hezbollah în ultimele ore: Un alt lider al grupării a fost ucis