Andrei Năstase: Voi fi un președinte dedicat poporului moldovean!

 

În cadrul evenimentului, Năstase a atacat dur actuala putere de la Chișinău, acuzându-i de incompetență și corupție, susținând că așteptările moldovenilor au fost înșelate.

”Actuala președinta ne livrează zilnic povești electorale. În realitate, moldovenii au plătit și plătesc gazul la cel mai ridicat preț, deși în realitate avem costuri mult mai mici de transport și distribuție a gazului. Unde merge diferența de bani? În buzunarele lui Spînu, ale lui Recean și gașca lor de complici la aceste hoții, care vor ajunge să răspundă într-o zi? Unii dintre hoții care gestionează afacerile cu gaz sunt cei care în trecut s-au ocupat și de falimentarea BEM, au creat cadrul pentru furtul miliardului, iar azi fac parte din “echipa de succes” a președintei.

Iar cel mai grav e ceea ce guvernarea ascunde, faptul că din ianuarie vom putea avea creșteri și mai mari de prețuri la energia electrică și gaze, după ce Ucraina va stopa transportul de gaze naturale pe teritoriul său. Președintele și guvernarea nu au nici un plan în legătură cu această criză care urmează, de aceea ea fuge de dezbaterile publice, nu are răspunsuri la întrebări și nu are soluții pentru criza mare care ar putea urma. Eu am soluții raționale, pragmatice, economice și diplomatice.”

Candidatul independent Andrei Năstase afirmă că el este un pro european convins și că are soluții realiste la problemele structurale existente acum în Moldova.

Liderul de la Chișinău a susținut în discursul său că de-a lungul campaniei nu va face promisiuni populiste. De asemenea, el afirmă că dorește să continue lupta cu oligarhii, cu corupții și nu va abandona niciodată acest deziderat al său.

”Scopul meu în această campanie electorală este să vă spun adevărul și să vă asigur în continuare de munca și lupta mea pentru dreptate și viață mai bună pentru toți, nu să fac promisiuni și angajamente false, nu să mă întrec cu ei la spus minciuni. Voi cunoașteți angajamentele mele de mulți ani, iar cel mai important a fost acela de a elibera țara de hoți, de a o reda oamenilor. Am eliberat-o o dată, o voi face din nou. Numai că de data aceasta nu voi mai lăsa pe nimeni să profite de lupta și munca noastră și să ne amăgească.

Candidez la președinție pentru a da Moldovei un președinte al poporului, unul dedicat valorilor noastre naționale și celor tradiționale, un președinte care să aibă curajul să facă schimbări instituționale profunde, să transforme țara fără a fi cenzurat, așa cum au fost precedenții cenzurați de cei care i-au condus din umbră. Sunt un om liber, un om independent, vă asigur că nimeni, niciodată, nu va putea să îmi dicteze ce să fac, am puterea de a decide în favoarea interesului nostru național și a nevoilor oamenilor noștri.”

Mircea Geoană, întâlnire cu Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA: ‘Relația cu Statele Unite este durabilă’

Harghita: Scandal în parcarea unui centru comercial din Miercurea-Ciuc; 7 bărbaţi, duşi la poliţie