Atletism: Alergătorii etiopieni au dominat cea de-a 50-a ediţie a maratonului de la Berlin

Etiopianul Milkesa Mengesha a câştigat duminică cea de-a 50-a ediţie a maratonului de la Berlin, fiind cronometrat pe 42,195 km în 2h 03 min 17 sec, informează AFP.

Mengesha l-a devansat cu cinci secunde pe kenyanul Cibrian Kotut, ocupantul locului secund, şi cu 14 secunde pe compatriotul său Haymanot Alew, care a încheiat cursa pe poziţia a treia.

În vârstă de 24 de de ani, Milkesa Mengesha a obţinut în capitala germană primul său succes într-unul dintre cele şase maratoane majore, îmbunătăţindu-şi totodată simţitor recordul personal, care era anterior 2h 05 min 29 sec.

La feminin, victoria a revenit tot unei reprezentante a Etiopiei, Tigist Ketema, care a încheiat cursa de pe străzile Berlinului în 2h 16 min 42 sec.

Ketema (26 ani), care s-a aflat singură în frunte în ultima treime a maratonului, s-a impus cu un avans confortabil de peste două minute în faţa altor două alergătoare etiopiene, Mestawot Fikir şi Bosena Mulatie.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Polo masculin: CS Dinamo a pierdut ultimul meci şi a ratat califcarea în grupele LEN Euro Cup

O deputată îl acuză pe Starmer de ”ipocrizie” şi pleacă din partid, într-o polemică pe tema unor cadouri primite de mai mulţi membri ai formaţiunii. ”Sordidul, nepotismul şi avariţia sunt fără limite”