Bebeluș vândut de proprii părinți pentru 6 beri și 1.000 de dolari

 

Darien Tyler Urban, în vârstă de 21 de ani, și Shalene Faith Ehlers, de 20 de ani, sunt acuzați că au încercat să-și vândă bebelușul unui bărbat cunoscut la un camping din apropierea lacului Beaver, în Arkansas. Conform relatărilor de la KNWA, administratorul campingului a chemat poliția după ce a aflat de tentativa de vânzare.

Când au sosit polițiștii, aceștia au descoperit că Urban și Ehlers semnaseră un contract prin care îi acordau custodia băiețelului unui bărbat pe nume Cody Martin, în schimbul unui cec de 1.000 de dolari. În documentul semnat de cei doi părinți se menționa: „Noi, Darien Urban și Shalene Ehlers, îi cedăm lui [Martin] drepturile asupra copilului nostru pentru suma de 1.000 de dolari la data de 21.09.24. După semnarea acestui acord, nu va mai exista posibilitatea de a vă răzgândi și de a ne contacta din nou.”, potrivit Daily Mail.

 

Au încercat să își dea bebelușul pe câteva beri

Înainte de acest incident, cei doi își încredințaseră copilul unui alt bărbat, Ricky Crawford, care era vizibil în stare de ebrietate, în schimbul unui pachet de șase beri, conform Biroului Șerifului din Benton County. Crawford a mărturisit polițiștilor că a luat copilul de la cuplu deoarece era îngrijorat de bunăstarea lui și l-a dus la Cody Martin, care se afla într-o rulotă din camping.

Mai târziu, Urban și Ehlers au mers la rulota lui Martin și au încercat să-l vândă copilul pentru 1.000 de dolari. Martin a fost de acord, dar a cerut un contract scris pentru a se asigura de înțelegere. El a filmat semnarea documentului de către cuplu pentru a avea o dovadă clară a acordului lor și a menționat că bebelușul urma să fie adoptat legal în următoarele zile.

Deși a acceptat tranzacția, Martin nu avea banii la acel moment și le-a spus părinților că le va aduce cecul a doua zi. În loc să continue înțelegerea, Martin a mers la managerul campingului și i-a arătat contractul, explicând ce s-a întâmplat. Managerul a alertat imediat autoritățile, sunând la 911.

Mama bebelușului a rămas în arest

Atunci când anchetatorii i-au găsit pe Urban și Ehlers, aceștia au pretins că bebelușul lor se afla „în proces de adopție”. O altă femeie, care a vorbit cu polițiștii, a menționat că bebelușul „emana un miros puternic de amoniac și fecale”, adăugând că, atunci când i-a schimbat scutecul, a observat o erupție severă, bășici și umflături pe pielea copilului. De asemenea, a spus că scutecul era plin de păr de câine și a simțit nevoia să-i facă o baie bebelușului.

Cuplul a fost reținut și acuzat de punerea în pericol a bunăstării unui minor, precum și de încercarea de a renunța la copil în vederea adopției în schimbul unei compensații financiare. În documentele judiciare se arată că „Urban și Ehlers au creat un risc substanțial de deces sau vătămare fizică gravă prin abandonarea copilului lor, inițial cu un bărbat aflat într-o stare evidentă de ebrietate și, în cele din urmă, cu o persoană necunoscută.”

Darien Urban a fost eliberat ulterior, după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de dolari, însă Shalene Ehlers a rămas în arest, cu o cauțiune stabilită la 30.000 de dolari. Ambii au antecedente penale. Urban fusese condamnat anterior pentru două infracțiuni de furt în Bentonville în 2024 și pentru o acuzație de agresiune în Rogers în 2023, fiind în continuare în perioada de probă la momentul arestării sale. Ehlers a fost anterior arestată pentru furt din magazin în Fayetteville în 2024.

Cuplul ar mai fi avut o fetiță

Se pare că situația lor financiară a fost una dificilă. Anul trecut, Urban a creat o campanie de strângere de fonduri online, susținând că el și Ehlers se confruntau cu dificultăți financiare după nașterea primului lor copil, o fetiță pe nume Rosa. În mesajul său de pe platforma de strângere de fonduri, Urban menționa: „Fiica mea, Rosa, s-a născut pe 20 mai 2023 și sunt foarte fericit să fiu tată, dar continuu să fiu doborât de fiecare dată când cred că viața începe să se schimbe. Locuim într-un motel și îmi ia toți banii din salariul de la serviciu. Lucrez pentru Uber Eats. Toate fondurile obținute vor fi folosite pentru a obține un acoperiș mai bun pentru familia mea”. Cu toate acestea, strângerea de fonduri a adus doar 150 de dolari.

În prezent, băiețelul de două luni se află sub îngrijirea Departamentului de Servicii Sociale din Arkansas, iar autoritățile nu au clarificat situația actuală a celuilalt copil al cuplului.

VIDEO Cartierul general Hezbollah și buncărul lui Hassan Nasrallah au fost bombardate de aviația israeliană în sudul Beirutului

Norvegia nu mai acordă automat azil tuturor ucrainenilor