Criză în campania Elenei Lasconi: Managerul de campaniei își dă demisia cu două luni înainte de alegerile prezidențiale

Într-un mesaj transmis pe un grup intern al partidului, Lucian Stanciu Viziteu a motivat decizia sa prin probleme personale legate de sănătate:

„Dragi colegi, vă informez că din motive personale (legate de sănătate) nu pot continua să exercit responsabilitatea de manager de campanie. Vă rog să desemnați un nou coleg care să preia această răspundere și voi face toate eforturile să îi pasez de îndată toate documentele, contactele și informațiile acumulate. Vă rog să vedeți acest mesaj ca un gest de sinceritate și responsabilitate, cauzat de motive obiective și externe campaniei!”

Surse politice au dezvăluit că Elena Lasconi nu a fost informată în prealabil de această decizie, aflând astfel despre demisia managerului său în mod public.

Conform acelorași surse, demisia lui Viziteu ar fi legată de nemulțumiri interne privind modul în care acesta a gestionat anumite decizii. Un subiect de controversă a fost alegerea lui Bob Wickers ca și consultant politic al Elenei Lasconi. Wickers este un nume cu rezonanță internațională, având în trecut colaborări cu politicieni de calibru precum Ion Iliescu, Boris Elțîn și figuri importante din Partidul Republican din SUA. Totuși, aducerea sa în echipa Elenei Lasconi a stârnit controverse, mai ales în contextul costului ridicat al serviciilor sale. Firma lui Wickers a semnat un contract de 175.000 de euro, cu promisiunea unui bonus de 100.000 de euro în cazul în care Lasconi ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, potrivit dezvăluirilor făcute de site-ul de investigație Snoop.ro în luna august.

De asemenea, o altă decizie controversată a fost numirea lui George Rîpă drept consultant politic pentru Elena Lasconi, decizie care a ridicat semne de întrebare și critici din partea echipei de campanie și a partidului.

Mircea Geoană: Românii au ajuns la capătul puterilor! Este o ruptură fără precedent între politicieni și problemele oamenilor

Gheorghe Falcă salută anunțul lui Iohannis: ‘Mă bucur că refuză să existe o lege pentru dânsul / Nicolae Ciucă trebuie să fie vioara întâi’