Decizie BEC: Partidul DREPT nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi reprezentat în BEC, întrucât nu se mai circumscrie definiţiei de partid politic parlamentar

Biroul Electoral Central a decis, vineri, că Partidul DREPT nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi reprezentat în BEC, întrucât nu se mai circumscrie definiţiei de partid politic parlamentar.

”Luând în considerare definiţia partidului politic parlamentar, care derivă din dispoziţiile art. 118^1 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost interpretate prin Hotărârea BEC nr. 5H/20.09.2024, şi având în vedere informaţiile prezentate în adresele transmise Biroului Electoral Central de către Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţa BEC din data de 27 septembrie a.c. s-a constatat că DREPT nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi reprezentat în BEC, întrucât nu se mai circumscrie definiţiei de partid politic parlamentar”, se arată în comunicatul Biroului. 

Biroul Electoral Central anunţă că în şedinţă a constatat încetarea calităţii Ionelei-Alexandra Bulgaru de membru al BEC reprezentând Partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (DREPT), precum şi a calităţii lui Dragoş Popa de locţiitor al respectivului membru al BEC, începând cu data de 27 septembrie a.c.

Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2024 a fost constituit la data de 5 septembrie a.c., fiind completat la data de 9 septembrie a.c. cu reprezentantul DREPT şi locţiitorul acestuia.

 

ÎPS Teodosie spulberă bucuria mirilor: Nunțile făcute sâmbăta nu sunt conforme cu rânduiala bisericească

Chisăliţă (AEI): Prin Programul Casa Verde adâncim haosul din sistemul energetic şi creştem sărăcia energetică