E-coli şi stafilococ în sarmalele şi caşul aduse de organizatorii unui eveniment la un restaurant din Negreşti

Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a menţionat că rezultatele finale ale analizelor vor fi anunţate în câteva zile.

„Conform rezultatelor provizorii, avem e-coli la sarmale şi stafilococ la caş. Aşteptăm emiterea buletinelor”, a precizat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Vaslui, Mihai Ponea.

El a transmis că, deşi alimentele consumate nu proveneau de la restaurantul din Negreşti, ci au fost aduse din exterior de organizatorii evenimentului, ordonanţa de suspendare a activităţii unităţii de alimentaţie publică este în continuare valabilă până se lămureşte situaţia.

Vineri, mai multe persoane, adulţi şi copii din două ansambluri populare, care au participat la filmarea unui videoclip care reda o nuntă tradiţională românească, au ajuns la spital cu simptome digestive după ce consumaseră produse alimentare tradiţionale, caş, ceafă afumată, sarmale, plăcinte cu brânză şi sandiviciuri.

Ulterior, organizatorii evenimentului au anunţat că toate alimentele consumate au fost aduse din exterior şi nu au fost preparate în restaurant.

Reprezentanţii ansamblurilor „Soleştenii” şi „Mlădiţe codăeştene” sunt implicaţi în multiple acţiuni de promovare a culturii şi tradiţiei populare şi au organizat de-a lungul timpului numeroase şezători populare sau tabere de tradiţii şi obiceiuri cu ocazia cărora s-au preparat şi consumat bucate tradiţionale gătite în casă

Sursa: www.stiripesurse.ro

Controverse în jurul afirmațiilor deputatului minorității evreiești – A avut sau nu cardinalul Iuliu Hossu un rol în salvarea evreilor în timpul Holocaustului?

Un raport acuză Franţa că livrează material militar Israelului