Fanul care l-a agresat rasial pe Vinicius Jr în Mallorca a fost condamnat la închisoare

Agresorul, care nu a fost numit în declarația clubului La Liga, a fost condamnat la 12 luni de închisoare cu suspendare după ce și-a cerut scuze într-o scrisoare adresată lui Vinicius și a urmat un curs de formare împotriva discriminării. De asemenea, i-a fost interzis accesul pe stadioane timp de trei ani.

„Aceasta este a treia condamnare penală pronunțată în ultimele luni pentru insulte rasiste primite de jucătorii Real Madrid”, se mai spune în comunicatul madrilenilor.

„Real Madrid … va continua să lucreze pentru a proteja valorile clubului și pentru a eradica orice comportament rasist în lumea fotbalului și a sportului”.

Abuzurile lui Vinicius și Chukwueze au avut loc ambele pe stadionul Son Moix din Palma, capitala Mallorca, la două săptămâni distanță.

La meciul Mallorca – Real Madrid, suporterii au putut fi auziți într-o înregistrare video cum îl numesc maimuță pe jucătorul brazilian. Acesta a denunțat public rasismul la meciurile de fotbal din Spania.

Un minor care l-a insultat rasist pe mijlocașul Realului Aurelien Tchouameni în luna aprilie a acestui an și-a cerut, de asemenea, scuze, se mai spune în comunicat. Tânărului i-a fost interzis accesul pe stadioane timp de un an, va participa la activități educative propuse de procuratură și va plăti o amendă.

Linia de autobuz 301 își schimbă traseul și stațiile începând de sâmbătă

Directorul general Apele Române: Am instituit deja starea de permanenţă în administraţiile bazinale care vor fi cele mai afectate de aceste precipitaţii: Jiu, Olt, Argeş şi Buzău