Pe site-ul oficial al Trendyol sunt disponibile diverse articole de îmbrăcăminte – tricouri, hanorace, geci sau treninguri – care poartă sigla clubului Rapid. De exemplu, un tricou cu însemnele formației giuleștene se vinde la un preț de sub 45 de lei.
Valoarea Trendyol este estimată la peste 10 miliarde de euro, însă acest lucru nu a împiedicat conducerea Rapidului – club patronat de Dan Șucu – să ia măsuri legale împotriva companiei. Reprezentanții clubului au intentat ieri un proces, solicitând instanței încetarea imediată a vânzării articolelor cu sigla Rapidului și eliminarea acestora de pe platforma online.
Potrivit informațiilor furnizate de GSP.ro, clubul susține că Trendyol nu deține drepturile legale pentru comercializarea produselor cu însemnele sale și a cerut instanței, printr-o acțiune depusă la Tribunalul București – Secția de Proprietate Intelectuală – să interzică oficial vânzarea acestora.
Printre produsele vizate se numără hanorace și pantaloni de trening, disponibile pentru fani la prețuri accesibile. Un hanorac cu sigla Rapidului se vinde pe platforma turcească pentru aproximativ 63 de lei.
Conducerea clubului a anunțat că, în funcție de decizia instanței, ia în calcul solicitarea unor daune materiale, în cazul în care Trendyol nu va respecta cerințele legale.
Potrivit Ziarului Financiar, în primul an de activitate în România (ianuarie 2024 – ianuarie 2025), Trendyol a înregistrat peste 1,3 milioane de utilizatori activi și a vândut mai bine de 13 milioane de produse.
La nivel internațional, Bucureștiul s-a clasat pe locul al treilea în ceea ce privește numărul comenzilor în ultimul trimestru al anului trecut, fiind depășit doar de Baku (Azerbaidjan) și Riyadh (Arabia Saudită).
În acest moment, platforma Trendyol România reunește în jur de 6.600 de vânzători, care oferă peste 4 milioane de produse spre vânzare.