În Germania se complică tot mai tare situația: Un alt colos al industriei anunță concedieri masive

Cei 27.000 de muncitori siderurgici ai Thyssenkrupp trebuie să se pregătească pentru tăieri de locuri de muncă profunde, a declarat noul şef al diviziei de oţel a conglomeratului unui ziar german, pregătind terenul pentru concedieri semnificative, transmite Reuters.

„Sunt necesare reduceri dure. Trebuie să devenim mai profitabili”, a declarat Dennis Grimm, purtătorul de cuvânt al consiliului executiv al Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), într-un interviu pentru Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

”Situaţia actuală a pieţei s-a deteriorat din nou în ultimele luni şi, din păcate, nu se vede o revenire”.

TKSE iese dintr-o ciocnire majoră cu societatea-mamă din cauza fondurilor care sunt necesare într-o companie mixtă propusă în proporţii egale cu miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care deţine deja o participaţie de 20% în afacerea cu oţel.

Grimm a spus că în prezent este în curs de dezvoltare un nou plan de afaceri pentru TKSE şi nu este clar câte locuri de muncă ar trebui să fie disponibilizate.

”Nu putem încă să punem o cifră exactă cu privire la câţi oameni vom avea odată ce planul de afaceri va fi finalizat şi negocierile cu reprezentanţii angajaţilor se vor încheia. Dar vor fi mai puţini decât astăzi”, a declarat Grimm pentru WAZ.

Volkswagen ia în considerare închiderea unor fabrici din Germania, pentru prima dată în istorie, într-o mişcare care arată presiunea crescândă a preţurilor cu care se confruntă principalul producător de automobile din Europa din partea rivalilor asiatici.

Intenţia anunţată luni marchează prima ciocnire majoră între directorul general Oliver Blume, pe care analiştii l-au descris ca fiind mai mult un generator de consens decât predecesorul său, adesea combativ, Herbert Diess, şi sindicatele care deţin o influenţă substanţială la grup.

VW consideră că o fabrică mare de vehicule şi o fabrică de componente din Germania sunt învechite, a declarat consiliul său de întreprindere, jurând ”o rezistenţă feroce” la planurile consiliului executiv. Directorul financiar Arno Antlitz va vorbi cu personalul alături de şeful mărcii Volkswagen, Thomas Schaefer, la o şedinţă a consiliului de întreprindere de miercuri dimineaţă.

Breaking – A fost emis mesaj RO-ALERT de vreme rea în București și Ilfov

Fotbal: Accidentarea atacantului Harry Kane nu este gravă, anunţă Bayern Munchen