ÎPS Teodosie spulberă bucuria mirilor: Nunțile făcute sâmbăta nu sunt conforme cu rânduiala bisericească

El a menţionat că cei care fac cununie sâmbăta ”rămân mereu sub un blestem”. El a precizat că nu există o hotărâre a Sfântului Sinod în acest sens şi nu se poate opune.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea de ce pomenirea morţilor nu se face duminica.

”Duminica este ziua Domnului de bucurie şi nu putem să amestecăm plânsul cu bucuria. Şi chiar canoanele sunt categorice şi spun: anatema să fie cei ce plâng morţii duminica”, a răspuns ÎPS Teodosie.

„După cum am un ghimpe mare că sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii. Este o mare greşeală. Şi iată au încept să facă cununii joia. Cununiile se fac marţea, joia şi duminica. Cei care fac sâmbăta rămân mereu sub un blestem, dar încă nu avem o hotărâre a Sfântului Sinod şi nu pot să mă opun. Le dau canon la toţi să îşi facă canon de pocainţă mereu”, a declarat ÎPS Teodosie.

Premierul Marcel Ciolacu este comparat cu Cristofor Columb: Nu a descoperit America, dar a făcut ce trebuie, dar întârziate de predecesori

Decizie BEC: Partidul DREPT nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi reprezentat în BEC, întrucât nu se mai circumscrie definiţiei de partid politic parlamentar