Marcel Ciolacu: `Nu-mi cereți să-mi fie rușine că am fost revoluționar!`

Marcel Ciolacu nu a făcut niciodată un subiect din participarea la Revoluția de la Buzău și nici nu a solicitat vreo indemnizație de la statul român. Însă ocuparea unor funcții publice au adus în centrul atenției diferite aspecte din trecutul liderului PSD.

Deși mass media a dorit să obțină mai multe detalii de la actualul premier, Marcel Ciolacu nu a răspuns acestor întrebări. După desemnarea sa drept candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale din acest an, Ciolacu a rupt tăcerea și a explicat care a fost rolul său în Revoluția din orașul natal.

„Eu niciodată nu am vorbit despre acest lucru. Eu în Municipiul Buzău am participat la Revoluție. Sunt membru al unui club, Club 22 Buzău. Sunt doar 52 de membri. Am și spus în statut că suntem cei care am apărat, am acționat în raza Palatului comunal al Municipiului. Nu am fost niciodată contestat, nici n-am făcut niciodată o fală din asta, dar acum nu-mi cereți să-mi fie și rușine. Nu am solicitat niciodată nicio indemnizație pentru acest lucru de la statul român” a susținut Marcel Ciolacu într-o conferință de presă, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Marcel Ciolacu respinge posibilitatea de a se  dezice de onoarea de a fi fost revoluționar.

“Mă consider îndreptățit să las copilului meu să arate și el la nepoți că bunicul sau străbunicul lor a făcut ceva pentru această țară”, a mai declarat Ciolacu în aceeași conferință de presă.

Deși participant la Revoluție în Buzău, liderul PSD a refuzat să primească indemnizația de revoluționar, motivând că a făcut acest lucru din convingere.

“Nu vreau să îmi arog merite care nu mi se cuvin, am făcut exact ceea ca am simțit că trebuie, evident cu mintea unui tânăr de 21 de ani. Cred că am făcut ceea ce orice om normal trebuia să facă în decembrie 1989”, a declarat premierul.

Premierul Ciolacu a vorbit și despre ce a făcut în acele zile la Buzău, așa cum reiese și prin publicarea declarației sale de revoluționar în presă.

”Toate detaliile sunt publice, este declarația mea olografă din dosarul de revoluționar pe care presa a publicat-o. Am detaliat acolo pe ore și zile, cum am plecat de la muncă și am ajuns, alături de alți numeroși buzoieni, în fața sediului PCR. Am explicat acolo, cu foarte multe detalii, ce s-a petrecut în sediul PCR, cum am încercat să ne organizăm. Cum am propus să scoatem o ediție specială a ziarului local unde să le spunem oamenilor care este adevărul, fiindcă circulau numai zvonuri ce provocau panică. Cum s-a tras în noi dinspre clădirile din jur, cum au murit șase civili dintre cei care erau în sediu și ce s-a întâmplat până în seara de 24 decembrie“, a răspuns Ciolacu cu referire la evenimentele din 1989.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Chisăliţă (AEI): Prin Programul Casa Verde adâncim haosul din sistemul energetic şi creştem sărăcia energetică

Augustin Zegrean anunță sfârșitul pentru Klaus Iohannis: Legea a eșuat. Totul s-a închis definitiv