MotoGP prevede un număr record de 22 curse în calendarul anului 2025

Campionatul Mondial de motociclism viteză (MotoGP) prevede un număr record de 22 curse, fără Kazahstan, dar cu Cehia şi Ungaria, conform calendarului provizoriu publicat joi de Federaţia internaţională de motociclism (FIM) şi promotorul Dorna.

Etapa de start va avea loc în premieră în Thailanda pe 2 martie în sezonul 2025, care consemnează şi revenirea Marelui Premiu al Argentinei, anulat în 2024 în urma unei decizii politice, în timp ce cursa de final are loc la mijlocul lunii noiembrie la Valencia, în Spania.

Qatarul care găzduia prima cursă a sezonului, în nocturnă, în mod tradiţional, va organiza un Mare Premiu în aprilie din cauza Ramadanului.

Cehia şi Ungaria revin în calendar, dar în schimb India şi Kazahstan au dispărut. Kazahstanul, care a fost introdus în calendarul din 2023, a anulat cursa din acel an din motive de omologare, iar Marele Premiu din acest an nu are loc din cauza ”problemelor operaţionale şi logistice”.

În acest sezon, MotoGP are un record de 22 curse, dar cele din Argentina, Kazahstan şi India au fost anulate, fiind adăugat doar MP al Emilia-Romagna, astfel că sunt prevăzute doar 20 de curse până la finalul anului 2024.
AGERPRES/(AS/editor: Teodor Ciobanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Trupele Kremlinului își continuă înaintarea în Donbas – Încă un oraș cucerit de armata rusă

Manifestanţi PETA arestaţi după ce perturbă vizita Papei Francisc în Luxemburg, denunţând ”Corida este un păcat”