MotoGP: Spaniolul Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Indoneziei

Pilotul spaniol Jorge Martin (Ducati-Pramac) a câştigat duminică Marele Premiu al Indoneziei la MotoGP, consolidându-şi astfel poziţia de lider al Campionatului Mondial la clasa regină a motociclismului viteză.

Martin a dominat de la un capăt la altul cursa derulată pe circuitul de la Mandalika, impunându-se cu timpul de 41 min 04 sec 389/1000.

El l-a devansat cu 01 sec 404/1000 pe compatriotul său Pedro Acosta (GasGas-Tech3), clasat pe locul secund, şi cu 05 sec 595/1000 pe italianul Francesco Bagnaia (Ducati), principalul său rival său în lupta pentru titlul mondial, care a ocupat poziţia a treia.

Acosta ar putea fi însă sancţionat de comisarii cursei pentru nerespectarea procentului de presiunea minimă a pneurilor în timpul cursei, conform agenţiei EFE.

În clasamentul general, Jorge Martin are acum un avans de 21 de puncte faţă de Bagnaia, cu cinci Mari Premii rămase de disputat până la finalul sezonului.

Cursa de la clasa Moto2 a fost câştigată de spaniolul Aron Canet (Kalex), în timp ce la categoria Moto3 s-a impus columbianul David Alonso (CF Moto), care a obţinut a noua sa victorie de la debutul sezonului, iar în etapa următoare, care va avea loc în Japonia, pe 6 octombrie, îşi poate asigura matematic titlul de campion mondial.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

PSD organizează consultări cu sindicatele şi patronatele pe tema programului de guvernare

Flutur spune că strângerea de semnături pentru Ciucă merge ‘excepțional’