Persoană cu arsuri şi un pompier rănit, într-un incendiu la o gospodărie din localitatea Ban

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj precizează, vineri, într-un comunicat de presă, că la la sosirea salvatorilor, flăcările se manifestau la două anexe gospodăreşti, la acoperişul casei şi la acoperişul unei terase alipite de aceasta, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi.

„În urma evenimentului proprietarul gospodăriei a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi a feţei fiind preluat şi transportat de un echipaj al ambulanţei la UPU SMURD Zalău, iar o altă persoană a suferit un atac de panică nefiind necesar transportul acesteia la spital. Unul dintre pompierii care au intervenit la faţa locului a suferit o luxaţie la nivelul umărului, a fost asistat de către un echipaj SMURD şi transportat la spital, ulterior acesta fiind externat”, se arată în comunicatul menţionat.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de intervenţie Nuşfalău şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crasna, iar în sprijin s-a deplasat la locul intervenţiei şi un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei.

Pompierii au lichidat incendiul după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, focul distrugând mai multe anexe gospodăreşti (grajd, terasă, beci), cinci tone de materiale furajere şi bunurile depozitate în imobile.

Potrivit ISU Sălaj, cauza probabilă de producere a incendiului a fost de natură termică (amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloace de încălzit).

Sursa: www.stiripesurse.ro

Acţiuni cu forţe mărite ale poliţiştilor, în mai multe localităţi – S-au aplicat amenzi de 20.000 lei

Bunuri cu însemnele unor branduri de lux, în valoare de 492.000 de lei, confiscate la frontieră