Rusia anunţă că a distrus 125 de drone ucrainene în şase regiuni ruseşti, 67 în Volgograd, şi la Marea Azov

Rusia anunţă duminică faptul că a doborât 125 de drone ucrainene în noaptea de sâmbătă spre duminică, dintre care 67 în regiunea Volgograd, situată la câteva sute de kilometri de Ucraina, relatează AFP.

”În cursul nopţii (de sâmbătă spre duminică) (…), 125 de drone ucrainene au fost distruse şi interceptate de către apărările aeriene”, anunţă pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

În total 67 de drne au fost doborâte deasupra regiunii Volgograd, 18 deasupra regiunii Rostov, 17 deasupra Belgorodului şi tot atâtea deasupra Voronej, câte una în Briansk, Kursk şi Krasnodar şi trei deasupra Mării Azov, enumeră ministerul.

Cu excepţia Volgograd şi Krasnodar, restul regiunilor atacate se află la frontiera cu Ucraina.

Volgograd se află la câteva sute de kilometri de frontieră, iar Krasnodar se află în apropiere de Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Guvrnatorul Volgogradului Andrei Boşarov anunţă pe Telegram că nu există victime şi nici pagube, la fel ca omologul său din Rostov.

Guvernatorul Voronejului Aleksandr Gusev anunţă că nu există victime în această regiune, dar că au fost incendiate imobile locuite.

Rusia anunţă aproape zilnic că a distrus drone ucrainene lansate împotriva sa.

Kievul anunţă că desfăşoară aceste atacuri ca răspuns la bombardamente ruseşti care îndoliază Ucraina de peste doi ani şi jumătate şi că vizează cu prioritate ţinte militare şi industriale.

Bărbat reţinut după ce a intrat cu pistolul în sediul partidului AUR, la Drobeta Turnu Severin, unde îl privea insistent pe un consilier local/ El a fost scos din incintă de un alt bărbat

MotoGP: Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Indoneziei. Francesco Bagnaia a ocupat locul 3