Rusia prognozează o creștere accelerată a cererii de petrol până în 2050 și se declară pregătită să susțină piața mondială

Sorokin a spus că Rusia nu a vrut să inunde piața dacă nu este nevoie, adăugând că costurile de producție vor crește, deoarece mai mult petrol va fi mai greu de extras.

Ziarul Vedomosti a raportat la începutul acestei luni că Ministerul Energiei se aștepta ca Rusia să producă 540 de milioane de tone metrice de petrol în 2030 (10,8 milioane de barili pe zi), față de 531 de milioane de tone în 2023.

content-image

„Aceste 540 de milioane de tone reprezintă un scenariu de bază cu o declinare a răspunderii, având în vedere cooperarea noastră cu partenerii noștri OPEC+ și luând în considerare nevoile pieței”, a declarat Sorokin pentru forumul Săptămânii Energiei din Rusia.

Ministerul prevede o creștere a cererii globale de petrol cu cel puțin 5 milioane bpd până la 7 milioane bpd, sau cu 4,5%-5,5% mai mare decât ratele actuale de consum până în 2030, a spus Sorokin, adăugând că creșterea va crește cu cel puțin 5% până în 2050.

Sorokin a spus că cererea în creștere va fi satisfăcută de grupul OPEC+ de producători de petrol de top, precum și de Statele Unite, liderul global, Canada și Brazilia.

 

Descoperirea uluitoare care zguduie lumea astronomiei: un ‘strigăt’ din adâncul cosmosului a fost captat pe Pământ

Egiptul devine un punct de interes tot mai mare: firmele occidentale plănuiesc mai multe investiții în sectorul gazelor