Surse BPN PNL: ‘Avem toate datele clare care arată că suntem pe locul doi la prezidențiale’ / Filialele județene nu i-au adus lui Ciucă semnăturile promise

Filialele partidului, care au de îndeplinit ca țintă strângerea unui milion de semnături pentru susținerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, nu și-au îndeplinit momentan targetul, fiind adunate puțin peste 800.000 de semnături, au relatat surse liberale, vineri, pentru Știripesurse.ro.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu, le-a spus liderilor partidului că nu ar trebui să fie probleme pentru Ciucă să acceadă în turul doi.

  • „Sunt convins că PNL are o șansă mare de a câștiga alegerile prezidențiale și una la fel de mare la parlamentare sau de a fi foarte aproape de PSD la parlamentare, cum a fost la locale. Avem două sondaje în septembrie. Un sondaj comandat de noi, făcut în teren, care spune că în acest moment Ciolacu are 25%, Ciucă 16%, Geoană 14%, Simion 13%, Lasconi 13%, Șoșoacă 11%, Hunor 3%, Orban 1%. Iar la partide PSD 31, PNL 22, AUR 14, USR 13, SOS 10, UDMR 5. Mai există un sondaj primit, care nu a fost comandat de noi, unde  Ciolacu are 29%, Ciucă 18%, Geoană 16%, Lasconi 12%, Simion 11%, Șoșoacă 7%. Candidatul nostru de la prezidențiale este pe locul doi și ne luptăm pentru consolidarea acestui loc”, a spus Motreanu, conform surselor citate.

„Am început să facem cercetări mai importante pe cele două tipuri de electorat pentru a vedea cum ne poziționăm. În rural și urban mic candidatul nostru are aproape 25%. Avem toate datele clare care arată că suntem pe locul doi. Doar Ciolacu și Ciucă pot intra în turul doi”, au mai discutat, vineri, liberalii.

Programul de guvernare

În ședința BPN PNL s-a stabilit ca lunea viitoare liderii care coordonează programul de guvernare să se reunească. „Măsurile din programul de guvernare trebuie să ne diferențieze de celelalate partide. PNL trebuie să aibă cel mai bun program de guvernare pentru următorii ani”, au zis liderii partidului.

„Uurbanul mare este o prioritate, pentru ca avem primari in municipii mari, în Iași, Cluj, Constanța, Brașov, iar Bucureștiul este o prioritate si trebuie sprijinit guvernamental”, s-a mai discutat în ședința PNL, conform surselor citate.

Tenis: Primăria Londrei a aprobat extinderea arenei Wimbledon

VIDEO Cartierul general Hezbollah și buncărul lui Hassan Nasrallah au fost bombardate de aviația israeliană în sudul Beirutului