Trei morţi şi 14 răniţi într-un atac rusesc la Izmail, în apropierea graniţei cu România

Trei persoane au fost ucise şi alte 14 au fost rănite în urma unui atac rusesc care a avut loc în zori asupra oraşului Izmail din regiunea Odesa, aflat foarte aproape de România, de partea cealaltă a Dunării, relatează Ukrainskaia Pravda.

Anunţul a fost făcut pe Telegram de Oleh Kiper, şeful administraţiei regionale din Odesa: „Dimineaţă, inamicul a recurs la terorizarea pe scară largă a oraşului Izmail. Ruşii au lansat drone de atac în sudul regiunii noastre. Activitatea forţelor de apărare aeriană a durat mult şi a fost asiduă. Din păcate, atacul a ucis trei persoane: două femei născute în 1934 şi 1955 şi un bărbat în vârstă de 73 de ani. 11 persoane au fost rănite, inclusiv un copil”, a scris Kiper.

Ulterior, serviciile de urgenţă au anunţat că cel puţin 12 persoane au fost rănite, iar Biroul Procurorului General a raportat 14 răniţi, inclusiv 3 copii. „Până în prezent, ştim despre 3 morţi şi 14 răniţi, inclusiv trei copii: doi băieţi de 3 şi 13 ani şi o fată de 14 ani. Informaţiile despre celelalte victime sunt în curs de clarificare”, a precizat Biroul Procurorului General.

De asemenea, potrivit lui Oleh Kiper, au izbucnit mai multe incendii, dar acestea au fost stinse rapid.

Anterior, Forţele Armate ale Ucrainei raportaseră un atac cu drone asupra regiunii Odesa în noaptea de 27 septembrie. Au fost auzite explozii în Izmail, dar şi în Odesa după miezul nopţii.

În România, a fost emis în cursul nopţii de joi spre vineri un mesaj RO-Alert pentru populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea, după ce structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţa cu România. Ulterior, Ministerul român al Apărării a anunţat că patru aeronave au fost ridicate în noaptea de joi spre vineri, două aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două Forţelor Aeriene Spaniole, după ce forţele ruse au atacat cu drone mai multe obiective din Ucraina, din apropierea graniţei cu România. O dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian naţional, în zona frontierei cu Ucraina. MApN nu are date până în prezent că vreo dronă ar fi căzut pe teritoriul românesc, dar militarii urmează să facă verificări în acest sens.

 

Cei trei bărbaţi cercetaţi pentru relaţii sexuale cu minori din familii defavorizate au fost reţinuţi

UPDATE – Aproape 9.150 de persoane fizice din judeţele din Regiunea Nord-Vest s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice/ Bugetul a fost rezervat integral