UPDATE TREI cutremure s-au produs, duminică, în România

 

UPDATE, 18.50 Un nou cutremur, cu magnitudinea de 2,9, s-a produs, duminică seara, în județul Brăila.

Seismul a avut loc la ora 18.35 și s-a produs în Muntenia, Brăila, la adâncimea de 15.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brăila, Galați, Izmayil, Tulcea, Focșani și Buzău.

Duminică la ora 15.23 a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3.5, la adâncimea de 132.8 km, în Vrancea, iar mai devreme, la ora 7.47, a avut loc un seism în Muntenia, județul Buzău, cu magnitudinea 2.1, la adâncimea de 22.1 km.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un cutremur cu magnitudinea de 3.5 s-a produs, duminică după-amiază, în județul Vrancea. Un alt seism, de 2,1, a avut loc în aceeași zi, dar în Buzău.

Un cutremur de peste 3 grade pe scara Richter a avut loc, astăzi, în zona seismică Vrancea aproape de locul unde cel cel mai puternic seism din acest an a fost înregistrat, în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

La ora locală 15:23 s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 132.8km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focsani, 62km N de Buzau, 68km E de Sfantu-Gheorghe, 79km E de Brasov, 94km NE de Ploiesti, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Amintim că, pe 16 septembrie, un cutremur de pământ cu magnitudine de 5,4 pe Richter s-a produs în România, la ora 17:40, potrivit primelor informații comunicate de Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare și Fizica Pământului. Seismul, considerat semnificativ, a avut epicentrul în zona seismică Vrancea-Buzău, la adâncimea de 152,5km. Cutremurul s-a simțit și în Capitală și a fost cel mai puternic produs în țara noastră anul acesta.

Atenționare de la poliție: Măsuri de precauție pentru șoferi în condiții de ploaie torențială

Un membru de rang înalt al grupării sunnite Jama’a Islamiya a fost ucis duminică în atacurile israeliene din Liban