VIDEO Mircea Geoană recunoaște că s-a inspirat de la Macron: Există loc pentru un partid nou. La noi acum avem ‘habarniști și rubedenii’

„Eu nu sunt în situația să spun că am o preferință cu cine să guvernăm în viitor. Aștept românii să voteze pe 1 decembrie, să ne dea și un Parlament. În opinia mea există loc și pentru un partid nou, care să ocupe un spațiu lăsat liber de partide, pentru că există o mare nemulțumire legată de aceste partide. Și noi, în România renaște, avem unul sau două partide noi care e posibil să-și încerce șansele. Toate partidele care vor să facă ceva pozitiv pentru țară, care pe o bază aproape contractuală vor accepta să facem ceva pozitiv pentru România, vor fi partenerii mei naturali”, a declarat Geoană la B1 TV.

Mircea Geoană recunoște și că strategia sa este asemănătoare celei care i-a permis lui Emmanuel Macron să câștige două mandate de președinte în Franța.

„Sunt similitudini, am și vorbit cu Macron. L-am și întrebat: Măi, ai venit cu buldozerul pe bulevardul principal și practic ai dinamitat tot ce înseamnă scenă politică franțuzează, și stânga, și drapta? Și acum are o dificultate în mandatul al doilea să-și creeze majorități. Eu nu sunt aici să demolez pe cineva sau să girez pentru cineva. Spun un singur lucru: președintele are un rol constituțional copleșitor în formarea de majorități. Ceea ce voi face eu în plus față de alți președinți, pentru că nu am dependențe față de partide, e să judec cu ochiul limpede ce e cel mai bine pentru țară, care sunt oamenii cei mai competenți pe care pot să-i pună aceste partide”, a explicat Geoană.

Fostul secretar general adjunct al NATO a denunțat incompetența din rândul clasei politice românești, care s-ar baza pe „habarniști și rubedenii”.

„Astăzi există un nivel de incompetență, de lipsă de profesionalism în zone cheie ale economiei și ale statului român care pe mine mă îngrijorează. Eu am condus resursele umane, HR la NATO. La noi acuma cred că în loc de HR am putea să avem pe românește Habarniști și Rubedenii. Dacă există ceva care pe mine mă frământă cu adevărat după acești 10 ani de actualul președinte, atunci când tu ca președinte al României spui că statul este eșuat, înseamnă că avem o problemă gravă. Nu ne vom vindeca peste noapte, nu va fi ușor, nici mie, ca președinte independent, nici celor cu care voi guverna”, a mai afirmat Mircea Geoană.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Livrările lente de avioane ale Airbus ridică noi întrebări legate de obiectivul anual al producătorului european de aeronave

Horoscopul zilei de 28 septembrie 2024. Leii sunt în căutarea sufletului pereche. Află ce se întâmplă cu zodia ta