VIDEO Zelenski și Trump au discutat despre încheierea războiului din Ucraina: ‘Cred că putem găsi un acord bun pentru ambele părţi’

 

„Acest război nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc, dar îl vom soluţiona”, a susţinut Donald Trump, fără a explica cum ar dori să procedeze în acest sens. El a descris acest conflict drept un „puzzle complex” şi a îndemnat la încheierea unui „acord just pentru toată lumea”.

Preşedintele ucrainean a sosit vineri dimineaţa la Trump Tower, una dintre proprietăţile miliardarului.

„Vom avea o reuniune constructivă azi” a declarat Donad Trump, care a spus că va colabora atât cu Ucraina cât şi cu Rusia pentru a pune capăt războiului dintre acestea. „Avem o relaţie foarte bună (cu Zelenski) şi, aşa cum ştiţi, eu am, de asemenea, o relaţie foarte bună cu preşedintele (rus Vladimir) Putin”, a spus Trump.

”Suntem de acord să spunem că trebuie să se pună capăt Războiului din Ucraina”, a declarat la rândul său preşedintele ucrainean. Candidatul republican, care a făcut din ”America mai întâi” una dintre emblemele preşedinţiei sale, denunţă cu regularitate sumele faraonice plătite Kievului de către Washington din 2022.

Săptămâna aceasta, el l-a catalogat pe Volodimir Zelenski ”cel mai bun agent de vânzări de pe planetă”. ”De fiecare dată când vine în ţara noastră, el pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, l-a ironizat el. Donald Trump a pretins în mai multe rânduri că, dacă este ales, va ”rezolva” războiul între Rusia şi Ucraina ”în 24 de ore”, fără să explice vreodară cum anume.

”Cred că putem găsi un acord care să fie bun pentru ambele părţi”, a repetat Trump vineri.

 

Întâlnirea dintre Donald Trump şi Volodimir Zelenski are loc la o zi după o vizită la Washington a preşedintelui ucrainean, unde s-a întâlnit cu preşedintele în exerciţiu Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris.

”Rusia nu va învinge”, a dat asigurări Joe Biden primindu-l la Casa Albă. În vederea ”ajutării Ucrainei să câştige acest război”, el a anunţat mai devreme o ”creştere a ajutorului în domeniul securităţii”, însă fără să dea unda verde sperată de Kiev pentru a trage către Rusia rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Statele Unite.

”Acest război poate fi câştigat şi o pace dreaptă poate fi încheiată, dar numai cu Statele Unite”, a pledat Volodimir Zelenski, venit să-şi expună ”planul victoriei” care să pună capăt invaziei ruse lansate la 24 februarie 2022.

”Susţinerea mea faţă de poportul ucrainean este de neclintit”, l-a asigurat candidata la Casa Albă Kamala Harris într-o întâlnire separată. ”Există oameni în ţara mea care ar vrea să oblige Ucraina să-şi abandoneze porţiuni largi ale teritoriului suveran (…). Acestea sunt propuneri de capitulare, ceea ce este periculos şi iresponsabil”, a adăugat ea, referindu-se la republicanul Donald Trump.

Cucerirea Donbasului, un bazin industrial ucrainean care cuprinde regiunea Doneţk, este ”prioritatea numărul unu” a preşedintelui Vladimir Putin.

Bebeluș de două luni, mort după ce a fost adus la spital: ar fi fost bătut

VIDEO Netanyahu a ținut un discurs furtunos, printre huiduieli și aplauze, în fața Adunării Generale ONU