Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2024, şapte dintre tineri au constituit o grupare de criminalitate organizată în scopul obținerii de beneficii materiale din vânzarea de droguri.
Astfel, în intervalul august 2024 – mai 2025, membrii grupului, sub coordonarea liderului, care este recidivist, au procurat, intermediat și vândut canabis, amfetamină și ketamină fie direct unor persoane apropiate și verificate, fie prin metoda dead drop (evitând contactul direct cu persoanele necunoscute), cu prețuri cuprinse între 50 și 500 de lei gramul.
Procurorii DIICOT arată că, în cadrul grupării, membrii au avut roluri bine definite, respectiv achiziționarea și transportul drogurilor, ascunderea cantităților de stupefiante în zone împădurite și chiar într-un cimitir, supravegherea tranzacțiilor, urmărirea clienților care nu prezintă încredere și vânzarea propriu zisă stabilită, în principal, în sarcina inculpaților minori.
Contactul cu clienții s-a realizat prin intermediul unor aplicații criptate, iar pentru drogurile livrate prin metoda dead drop, plata se efectua în criptomonedă, transmite Mediafax.
Pe parcursul investigațiilor au fost descoperite două kilograme canabis, precum și alte cantități de droguri de risc și mare risc.
Cercetările au arătat că, în același interval de timp, alți șase inculpați, neafiliați grupării de criminalitate organizată, dar aflați în relație de colaborare cu membrii acesteia, au procurat, deținut și comercializat diferite cantități de droguri către consumatori de pe raza județului Brașov.
Vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul pentru Minori și Familie Brasov cu propunerea de arestare preventivă a 10 dintre inculpații reținuți pentru o perioadă de 30 de zile, față de alți 3 inculpați, procurorii DIICOT luând măsura controlului judiciar.