16 candidaţi pe un post, la Poliţia Română – 1.238 de posturi scoase la concurs

Potrivit unui comunicat al acestei instituţii, remis AGERPRES, în perioada de înscriere, în medie, s-au înregistrat mai mult de 16 cereri depuse pentru ocuparea unui post din cele menţionate.

Astfel, pentru cele 68 de posturi de ofiţer, au fost depuse 958 de cereri (14 cereri/post), pentru 923 de posturi de agent au fost depuse 18.138 de cereri (19,65 cereri/post), iar pentru 247 de posturi de personal contractual, au fost depuse 1.247 de cereri (5 cereri/post), precizează sursa citată.

Posturile scoase la concurs sunt în specialităţile: acţiuni speciale; cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative; comunicaţii şi informatică; criminalistică; financiar; învăţământ; investigarea criminalităţii economice; logistică; operaţiuni speciale; ordine publică; pregătire profesională; psihosociologie; resurse umane; reţinere şi arestare preventivă; rutieră; secretariat, documente clasificate şi arhivă; transporturi.

Pentru posturile de poliţişti, în perioada 3 – 20 octombrie 2024, se va desfăşura proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice/proba practică, în funcţie de posturile scoase la concurs, dacă este prevăzută o astfel de probă.

Pe 26 octombrie 2024, va fi desfăşurată proba scrisă, susţinută printr-un examen tip grilă, mai precizează sursa citată

Constanţa: O tânără şi un copil de doi ani, la spital după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu o alta, condusă de un poliţist în timpul liber, care era băut/ IPJ a declanşat verificări interne

Turcia impune biruri fără precedent în ultimele două decenii