19,5 milioane de lei de la Apa Nova pentru Primăria Capitalei: dividendele plătite pentru 2024

#image_title

Potrivit sursei citate, valoarea dividendelor, în conformitate cu prevederile Contractului de Concesiune, este de 19,567 milioane de lei, echivalentul a peste 3,8 milioane de euro, conform Agerpres.

“Plata dividendelor anuale este o responsabilitate contractuală care exprimă rezultatul financiar, performanţa operaţională a companiei şi rezultatul parteneriatului pe termen lung pe care îl avem cu Primăria Municipiului Bucureşti. Sunt 25 de ani de lucru şi progres, în care am arătat că un serviciu public poate atinge performanţă economică prin investiţii pe termen lung în infrastructura critică. Această activitate şi colaborare aduc beneficii directe şi măsurabile pentru bucureşteni, precum şi o apă potabilă sigură la robinet.”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova Bucureşti, citat în comunicat.

De la începutul Contractului de Concesiune, în anul 2000, până în prezent, Apa Nova a transferat către Primăria Municipiului Bucureşti dividende care însumează peste 60 de milioane de euro.

Pentru anul 2025, Apa Nova a alocat fonduri în valoare de 40,5 milioane euro pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Capitală. Totodată, sunt în derulare proiecte pentru creşterea independenţei energetice, folosind soluţii moderne, integrate, de energie verde.

În cei 25 de ani de la preluarea concesiunii, Apa Nova, parte a grupului Veolia, a investit peste 748 milioane euro în modernizarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare ale Capitalei. Aceste proiecte au îmbunătăţit constant calitatea şi performanţa serviciilor, prin reducerea pierderilor de apă şi adaptarea infrastructurii la cerinţele de dezvoltare ale oraşului.

Din 2000, Apa Nova, o companie a Grupului Veolia, şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiul Bucureşti. În cei 25 de ani, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiţii de peste 748 milioane de euro până în prezent.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO ‘Rușinea șoselelor românești’ devine drum strategic: Încep lucrările la alternativa spectaculoasă pentru Valea Oltului – Drumul Loviștei

Alertă în Lituania: O drona neidentificată a intrat în spațiul aerian lituanian, venind cel mai probabil din Belarus