20 de alergători au întrerupt cursa de la Maratonul București la doar 4 kilometri pentru o cauză

20 de alergători au întrerupt cursa de 10 km de la Maratonul București la doar 4 kilometri pentru a susține o mai bună informare în privința contracepției moderne

Acțiune inedită în cadrul ediției din acest an a Maratonului București care a avut loc ieri: un grup de alergători au întrerupt cursa după numai 4 kilometri, manifestându-și astfel sprijinul pentru o mai bună informare a femeilor în ceea ce privește starea lor de sănătate. Limitarea voluntară a cursei de 10 km la doar 4 km a fost organizată cu sprijinul Organon, companie globală orientată către sănătatea femeii, cu scopul de a atrage atenția asupra unor statistici îngrijorătoare din România care vizează mersul la medic și gradul de informare privind metodele contraceptive.

”Toți cei care ne-am înscris și am alergat în cadrul maratonului înțelegem importanța mișcării pentru starea de sănătate. Însă așa cum prioritizăm antrenamentele în cadrul unui stil de viață sănătos, tot așa, ca femei, ar trebui să prioritizăm vizita la ginecolog și informarea corectă în privința sănătății. Iar pentru a le aminti femeilor că nu ar trebui să-și limiteze în niciun fel alegerile în privința sănătății, am ales să ne oprim din cursă” a declarat una dintre femeile care a alergat doar 4 kilometri în cadrul maratonului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

David Cosma Cristofor va reprezenta România la FIA Motorsport Games 2024

O medalie de argint și două de bronz pentru România la CE de box pentru Seniori U23