50 de pompieri români trimiși în misiune în Grecia

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, convocat de premierul Marcel Ciolacu, în urma situației generate de incendiile de pădure care afectează Grecia și ținând cont de solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de incendiile de vegetație manifestate pe teritoriul acestora.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a răspuns apelului primit și a hotărât trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure în Grecia.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile elene, iar echipele de salvatori ale IGSU se vor deplasa terestru spre Grecia în cel mai scurt timp.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Veste de la instanță pentru Alfred Bulai, chiar în prima zi a anului universitar

Situația din Israel: Premierul francez, îngrijorat de o ‘escaladare” şi consideră ‘situaţia extrem de gravă’