Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Eolica Dobrogea One, care deţine un parc eolian de 80 MW în judeţul Constanţa, de care Premier Energy PLC

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy PLC, Cipru, prin Premier Renewable Invest Co SRL, intenţionează să preia Eolica Dobrogea One SA, care deţine un parc eolian de 80 MW în comuna Mihai Viteazu, din judeţul Constanţa.

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy PLC, Cipru, prin Premier Renewable Invest Co SRL, intenţionează să preia Eolica Dobrogea One SA”, informează autoritatea de concurenţă.

Premier Energy PLC, Cipru, este o societate de tip holding, activă, în principal, în domeniul producerii, comercializării şi furnizării energiei electrice, în domeniul comercializării certificatelor verzi, al distribuţiei şi furnizării de gaze gaturale, având şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale.

Premier Renewable Invest Co SRL, parte din grupul Premier Energy, este o companie înfiinţată în scopul achiziţiei Eolica şi operării ulterioare a acesteia.

Eolica Dobrogea One SA este un producător de energie electrică eoliană şi operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, în comuna Mihai Viteazu, din judeţul Constanţa.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

 

 

 

Afacerile Grupului Orange Romania au scăzut cu 7,7% în primele şase luni, la 699 de milioane de euro

Sportivii ”adoră” paturile de carton puse la dispoziţia lor în Satul Olimpic, afirmă ministrul francez al Sporturilor