O companie celebră la nivel mondial, prezentă și în România, dă o lovitură de proporții

Achiziţia de la Ninestar, PAG Asia Capital şi Shanghai Shouda Investment Center va aduce Lexmark înapoi în proprietatea SUA.

Formată din IBM în 1991, Lexmark a fost vândută în 2016 unui grup de investitori chinezi într-o tranzacţie de 3,6 miliarde de dolari.

Xerox, un nume cunoscut la nivel mondial, a înregistrat o scădere a veniturilor timp de cinci trimestre consecutive, deoarece cererea de echipamente de imprimare a scăzut şi s-a confruntat cu o concurenţă dură din partea HP şi Canon.

Acţiunile sale, în scădere cu peste 50% în acest an, au crescut luni cu 7%.

Lexmark, deja furnizor Xerox, îşi va spori prezenţa în segmentul de imprimare color A4, unul dintre puţinele domenii în expansiune într-o industrie care se confruntă cu provocări din cauza trecerii la documentele digitale.

Compania combinată este aşteptată să deservească peste 200.000 de clienţi în 170 de ţări şi să deţină o cotă de piaţă printre primele cinci firme la nivel global în diferite segmente de imprimare.

Xerox se aşteaptă ca tranzacţia să ajute imediat profitul şi să ofere mai mult de 200 de milioane de dolari în economii anuale de costuri, contribuind la reducerea cheltuielilor de marketing şi imobiliare, printre altele.

„Aceşti bani pot fi reinvestiţi pentru viitor. Xerox s-a pregătit pentru viitor”, a declarat Zeus Kerravala, analist principal la ZK Research.

În 2020, Xerox a făcut o ofertă ostilă de 35 de miliarde de dolari pentru HP înainte ca pandemia de COVID-19 să-i împiedice planurile. Valoarea sa de piaţă a scăzut de atunci la aproximativ 1 miliard de dolari, de la aproximativ 8 miliarde de dolari în acel an.

Xerox se aşteaptă să finanţeze preluarea Lexmark, care se va încheia probabil în a doua jumătate a anului 2025, prin numerar şi datorii. Pentru a ajuta la finanţare, compania reduce dividendul anual la 50 de cenţi pe acţiune, de la 1 USD.

Compania a spus că nu se aşteaptă la nicio dificultate de reglementare pentru acord, care ar avea nevoie de aprobări din partea unor ţări, inclusiv din partea Chinei.

Primăria Capitalei anunță o nouă linie se transport public. Va circula chiar din ziua de Crăciun

Cel puţin doi morţi şi 12 dispăruţi în Brazilia, în urma surpării unui pod între două state braziliene pe care se patru camioane, două maşini şi două motociclete