Ministerul Mediului: 2 milioane de lei pentru planul de management al Parcului Natural Văcăreşti prin AFM / Activităţi permise

Planul de management al Parcului Natural Văcăreşti este ă procedură de avizare la ANANP, iar Administraţia Fondului pentru Mediu va finanţa documentul cu 2 milioane de lei, a anunţat, miercuri, Ministerul Mediului.

”Ministrul Mediului, Mircea Fechet şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Vasile Carnariu, au vizitat astăzi Parcul Natural Văcăreşti şi au avut o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei parcului, în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum: procedura de avizare a planului de management al Parcului Natural Văcăreşti şi măsuri de prevenţie şi combatere a incendiilor de vegetaţie”, a transmis, miercuri, Ministerul Mediului.

Ministrul Mircea Fechet a precizat că planul de management al Parcului Natural Văcăreşti se află în acest moment în procedură de avizare la ANANP.

”Am discutat să rezolvăm toate neconcordanţele, astfel încât Parcul Natural Văcăreşti să poată deveni eligibil pentru accesarea fondurilor europene destinate ariilor naturale protejate în cel mai scurt timp. Acest plan de management  va proteja sutele de specii valoroase care trăiesc într-unul din cele mai mari parcuri naturale urbane din Europa. De asemenea, am discutat şi despre combaterea şi prevenirea incendiilor de vegetaţie din Delta Văcăreşti, pentru că temperaturile foarte ridicate din această perioadă pot favoriza şi agrava orice focar de incediu”, a declarat Mircea Fechet.

MMAP finanţează, prin Administratia Fondului pentru Mediu, 2 milioane de lei pentru planul de management al Parcului Natural Văcăreşti.

Printre activităţile permise pe suprafaţa Parcului Natural Văcăreşti se numără:

  • plimbări pe jos şi alergare pe drumurile şi potecile existente, marcate pe harta parcului;
  • plimbări cu bicicleta pe drumurile şi potecile existente, cu o conduită care să nu deranjeze sau să puvnă în pericol ceilalţi vizitatori;
  • izite instructiv-educative, ore în aer liber pentru elevi, studenţi;
  • observarea naturii;
  • activităţi foto-video pentru uz personal (necomercial);
  • recreere şi petrecerea timpului liber în natură;
  • picnic în locurile special semnalizate şi amenajate, fără aprinderea focului.

Parcul Natural Văcăreşti a fost înfiinţat în anul 2016 prin Hotărârea de Guvern nr. 349/11.05.2016

 

UPDATE – Netanyahu îi numeşte pe protestatarii pro-palestinieni „idioţii utili ai Iranului”

JO Paris 2024: Fotbaliştii ucraineni s-au drapat în steagul ţării lor când s-a cântat imnul