Joe Biden a spus că „istoria este în mâinile voastre”, îndemnându-i pe americani să se unească pentru a salva democraţia – VIDEO

Preşedintele Joe Biden s-a adresat naţiunii din Biroul Oval şi a declarat, miercuri, că abandonarea campaniei sale de realegere şi susţinerea vicepreşedintelui său, Kamala Harris, în calitate de candidat democrat a fost cea mai bună modalitate de a uni ţara şi de a salva democraţia, în ciuda ambiţiei sale de a câştiga un al doilea mandat.

Anunţul lui Biden de a-şi încheia candidatura prezidenţială duminică a urmat unei dezastruoase dezbateri din iunie cu Donald Trump, care a exacerbat întrebările cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe candidatul republican sau de a servi încă patru ani dacă ar reuşi.

„Am decis că cea mai bună cale de urmat este să predau ştafeta unei noi generaţii. Acesta este cel mai bun mod de a ne uni naţiunea”, a continuat el.

„În ultimele săptămâni, mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această întreprindere crucială”, a mai spus el, adăugând că a venit „timpul” „să avem voci noi (…) voci tinere”.

Joe Biden a salutat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, care îl înlocuieşte în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, numind-o o femeie „experimentată şi puternică”.

„Are experienţă, este puternică, este capabilă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi”, a declarat preşedintele democrat. 

America este „mai puternică” decât „orice tiran”, a spus Biden.

„America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai mare decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran”, a insistat preşedintele democrat. „Aceasta este cea mai puternică idee din istoria lumii”.

Zelenski: Există un semnal clar că China sprijină integritatea teritorială a Ucrainei

Bursele europene au închis miercuri în scădere, investitorii analizând câştigurile băncilor din regiune şi ale companiilor de tehnologie din SUA